Πως φτάσαμε στα χαμόγελα…



Σε στοίχημα με σχεδόν βέβαιη, θετική απόδοση, εξελίχτηκε η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, με όλους τους βασικούς «παίκτες», όπως τη Γερμανία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη Γαλλία να εκφράζουν τη βεβαιότητά τους για την εξεύρεση λύσης.

Αρκούσε να δει κανείς τα πρόσωπα των μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας, κυρίως όμως την ανακούφιση των πρωταγωνιστών από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να καταλάβει ότι παρά τις όποιες διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής, οι Βρυξέλλες έχουν πάρει την πολιτική απόφαση να στηρίξουν την Ελλάδα.
Να δώσουν συνέχεια στη δημοσιονομική βοήθεια προς την Αθήνα, και να μην αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, ειδικά μετά την πολιτική υπέρβαση κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προβάλλει ως η σχεδόν δεδομένη νικήτρια των επερχόμενων εκλογών, να στηρίξει ένα κοινωνικά αιματηρό πακέτο οικονομικών μέτρων.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Φρανσουά Μπαρουάν, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Όλι Ρεν… όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για την Ελλάδα. Σε σημείο που να αδυνατεί κανείς να καταλάβει τι άλλαξε μέσα σε μερικές μέρες, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Eurogroup. Τι άλλαξε τόσο δραματικά…
Στην ουσία, δεν άλλαξε τίποτα. Απλώς, οι Ευρωπαίοι εκτίμησαν ότι μπήκαν πλέον όλα τα δεδομένα στη σειρά, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν επικοινωνιακά, έναντι των Κοινοβουλίων των χωρών που αντιδρούν, τη δρομολόγηση ενός ακόμη μεγάλου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
Έβαλε βέβαια το… χεράκι του και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος επί της ουσίας «διέταξε» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει και στο Μνημόνιο ΙΙ. Με αποτέλεσμα η Κριστίν Λαγκάρντ να μεταβεί στις Βρυξέλλες αποφασισμένη να μην λήξει το Eurogroup χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα.  ΠΗΓΗ:statesmen.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!