Αλυτα ακόμα κομβικά θέματα στη διαπραγμάτευση για το PSI, δηλώνει ο Τσ.Νταλάρα


Ο Τσαρλς Νταλάρα αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τους Λουκά Παπαδήμο και Ευάγγελο Βενιζέλο
Ο Τσαρλς Νταλάρα αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τους Λουκά Παπαδήμο και Ευάγγελο Βενιζέλο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Άλυτα παραμένουν κάποια κομβικά θέματα στη διαπραγμάτευση των ιδιωτών πιστωτών με το Ελληνικό Δημόσιο για το PSI, σύμφωνα με δήλωση των εκπρόσωπων των πιστωτών.


Στην κοινή του δήλωση από την Αθήνα ο Τσαρλς Νταλλάρα και ο Ζαν Λεμιέρ οι επικεφαλής της Διευθύνουσας Επιτροπής των πιστωτών- επενδυτών της Ελλάδας, τόνισε ότι συζήτησαν την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον Λουκά Παπαδήμο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών της 26ης-27ης Οκτώβριου.



Σύμφωνα με τους δύο αξιωματούχους τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα, αλλά σε ορισμένους κομβικούς τομείς τα θέματα παραμένουν άλυτα.


Όπως αναφέρεται στη δήλωση των δύο αξιωματούχων, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα την Παρασκευή, αλλά τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη της συμφωνίας στενεύουν.


«Είναι απαραίτητο προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εθελοντική συμφωνία για το PSI να υποστηριχθεί από όλα τα επίσημα μέρη τις επόμενες ημέρες. Όπως η καγκελάριος Μέρκελ και ο Πρόεδρος Σαρκοζί τόνισαν στο Βερολίνο στις αρχές της εβδομάδας, είναι σημαντικό η Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο εθελοντικής ανταλλαγή χρέους το συντομότερο δυνατόν» καταλήγει η δήλωση.
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!