O "Μύθος της Ευρώπης" και ο Παπανδρέου ως άλλος Νέρων!

Image
Σε ρόλο «Νέρωνα» με ένα σπίρτο στο χέρι εμφανίζει τον Γιώργο Παπανδρέου στο εξώφυλλο του το περιοδικό Foreign Policy, που αφιερώνει το τεύχος του στην οικονομική κρίση.
 
Ο καλλιτέχνης Stephen Kroninger που επιμελήθηκε το εξώφυλλο παρουσιάζει την παγκόσμια οικονομία με πυριδιταποθήκη στην οποία βάζει φωτιά ο Γιώργος Παπανδρέου. Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και ο Κινέζος πρόεδρος, Χου Ζιντάο τρέχουν να σωθούν από την φωτιά, ενώ σε ρόλο πυροσβέστη σπεύδει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Το σπίτι καίγεται. Έχουν περάσει τρία χρόνια και συνεχίζουμε σε αυτή την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και οι παγκόσμιοι πυροσβέστες φαίνονται απασχολημένοι να μάχονται μεταξύ τους αντί να σβήνουν τις φλόγες» γράφει στο editorial το περιοδικό που σημειώνει με μία δόση χιούμορ: «Ναι, αυτός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με ένα σπίρτο». Image
Στο ρεπορτάζ που φιλοξενεί το Foreign Policy με τίτλο «ο Μύθος της Ευρώπης» παρουσιάζεται το δίδυμο Μέρκελ – Σαρκοζί να έχει ρίξει κάτω τον  Γιώργο Παπανδρέου και να τον πατά την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον με απειλητικό ύφος είναι έτοιμος να πετάξει πέτρες.
Image
«Η κρίση του ευρώ δεν αφορά στα αλήθεια τα χρήματα. Αφορά τον μύθο ότι οι Ευρωπαίοι υπήρξαν στην πραγματικότητα» γράφει το περιοδικό με μία δόση ειρωνείας για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την κρίση οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!