Kρίσιμο 15ήμερο ξεκινά - A.Σαμαράς εν μέσω διλημμάτων & ισορροπιών

ImageΔεκαπενθήμερο «φωτιά» εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου ξεκινά από σήμερα για την κυβέρνηση, καθώς μέχρι τότε θα πρέπει να γίνουν oυσιαστικά βήματα ως προς την προώθηση σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών και το κλείσιμο μίας σειράς από ανοιχτά "καυτά" μέτωπα, από την πρόοδο των οποίων θα κριθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα όμως, δεκαπενθήμερο σκληρής δοκιμασίας ξεκινά για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, καθώς δυο «σχολές» στελεχών φαίνεται να κυριαρχούν στη ΝΔ, ως προς αν και το πότε πρέπει να ληφθούν μέτρα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει λοιπόν άλλο δρόμο παρά να επιδοθεί σε ένα σκληρό "μπρα ντε φερ" με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, εν αναμονή των επαφών με τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι θέλουν σαφώς να διασφαλίσουν τη συνέχεια της πολιτικής τους και μετά τις εθνικές εκλογές.
Ο κ. Σαμαράς καλείται να υπηρετήσει μία λεπτή ισορροπία για τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, εφόσον το PSI παραμένει ακόμη ανοιχτό, αλλά και για τη διακριτή του θέση απέναντι στο Μνημόνιο και στις πολιτικές που προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πολλές από τις οποίες έρχονται ως νέα μέτρα στα υπουργικά συμβούλια.
Στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ προετοιμάζονται για δύο εβδομάδες εντατικής πολιτικής δοκιμασίας, καθώς οι συνεργάτες του αναμένουν ένα νέο κύμα πίεσης από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και κυρίως από το ΛΑΟΣ και τον Γ. Καρατζαφέρη, προκειμένου ο κ. Σαμαράς να στηρίξει χωρίς... αστερίσκους τα μέτρα αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το θέμα των εκλογών.
Στελέχη της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς» αλλά και «γαλάζιοι» συνδικαλιστές προετοιμάζονται για κάλπες και αυξάνουν την πίεσή τους προς τα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ προκειμένου ο κ. Σαμαράς να παραμείνει στη γραμμή της άρνησης στις πολιτικές των οριζόντιων περικοπών – όπως για παράδειγμα στις επικουρικές συντάξεις – ανεξάρτητα από τα όποια αιτήματα βάλουν στο τραπέζι οι τροϊκανοί.
Από την άλλη όμως, υπάρχουν στελέχη και μάλιστα σε επιτελικές θέσεις στη Λ. Συγγρού, που εκτιμούν ότι είναι προτιμότερο και σαφώς πιο εύκολο για την κυβέρνηση Παπαδήμου να λάβει τα όποια μέτρα χρειαστούν εδώ και τώρα προκειμένου να μην χρειαστεί αργότερα η ΝΔ ως κυβέρνηση να υλοποιήσει οδυνηρές αποφάσεις που θα τις επιβληθούν από τους δανειστές μας.
Η διλημματική αυτή συζήτηση αναμένεται ότι θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η ΝΔ θα βρεθεί ενώπιον αποφάσεων που θα αφορούν αρχικά στις επικουρικές συντάξεις και εν συνεχεία στην απελευθέρωση του επαγγέλματος στα φορτηγά Δημοσίας Χρήσεως για την οποία έχει ήδη διαφωνήσει με την πολιτική Βορίδη που -όπως λέει ο αρμόδιος Τομεάρχης Μιχάλης Παπαδόπουλος- επί της ουσίας είναι η απόφαση Ραγκούση για επίσπευση των όποιων αλλαγών χωρίς περίοδο διαβούλευσης όπως είχε αρχικά προτείνει ο Δ. Ρέππας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!