Θράσος E.Mπαγίς: "Κάναμε έρευνες για Έλληνες εμπρηστές στην Τουρκία"!

ImageΜε θράσος χιλίων πιθήκων ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, από το γραφείο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Σ.Δήμα, ο οποίος τον δέχθηκε ενώ υποτίθεται ο Τούρκος βρισκόταν σε ιδιωτική επίσκεψη στην Αθήνα, τόλμησε να εξομοιώσει τους ομολογημένους εμπρησμούς ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες με ... ανάλογη δράση Ελλήνων στα τουρκικά δάση!
Είπε συγκεκριμένα ότι Ε.Μπαγίς ότι "Από τις έρευνες που είχαν γίνει εκείνη την εποχή από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, δεν είχαν βρεθεί στοιχεία που να αποδίδουν ευθύνη στη μία ή την άλλη πλευρά".

Δηλαδή μας λέει ότι δήθεν και η τουρκική κυβέρνηση ερευνούσε για εμπρησμούς Ελλήνων στα τουρκικά δάση! Και μάλιστα δήλωσε επιπλέον και τα εξής: "Η ανακίνηση του θέματος ξυπνά κακές αναμνήσεις από την περίοδο της δεκαετίας του 1990, ενώ οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σήμερα πολύ καλύτερες"

Δηλαδή, "Ότι κάψαμε, κάψαμε! Τώρα ας γίνουμε φίλοι!".

Η παρελκυστική τακτική του πονηρού Ανατολίτη (αξέχαστες είναι οι παραινέσεις του Ε.Μπαγίς προς την Ελλάδα να σταματήσει τους εξοπλισμούς της) έγινε δεκτή από τον παριστάμενο υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος δεν απέρριψε όπως έπρεπε να πράξει, ακαριαία τα υπονοούμενα του Μπαγίς και τον άφηνε να δηλώνει ανερυθρίαστα αυτά που σημειώσαμε παραπάνω και επίσης να αθωώνει τον Μεσούτ Λιλμάζ, λέγοντας:

"Οι δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπρησμών από τουρκικές υπηρεσίες ελληνικών δασών παρερμηνεύτηκαν, όπως άλλωστε τόνισε ο ίδιος ο κ. Γιλμάζ σε μεταγενέστερες δηλώσεις του".

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ, ο Σ.Δήμας ζήτησε από τον κ. Μπαγίς τη διερεύνηση του ζητήματος, για να μη δηλητηριάζονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η θέση του Σ.Δήμα, έχει επικριθεί ακόμα και από στελέχη του κόμματός του, όπως ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Π.Παναγιωτόπουλος, ότι είναι "υπερβολικά μετριπαθής" στο συγκεκριμένο θέμα και δεν αντανακλούν την σπουδαιότητα του θέματος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Ο χρήστης evelina είπε…
ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ Η ΨΥΧΗ.
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΙΣ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ 2012 ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ...
ΕΒΕΛΙΝΑ....
Ο χρήστης aoratos είπε…
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΒΕΛΙΝΑ,ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ,ΧΑΡΗΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!