Οι αποτυχημένοι … λεηλατούν το πρόγραμμα της ΝΔ!



Γίνομαι μονότονος…
Όταν την Άνοιξη του 2010, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την προσφυγή μας στο ΔΝΤ,  είπε ότι έσωσε τη  χώρα από τη πτώχευση. Η Τρόϊκα μας χορήγησε ένα δάνειο ύψους 110 δις, το οποίο δεσμευτήκαμε να αποπληρώσουμε σε τρία χρόνια!  Σε αντάλλαγμα η κυβέρνηση ανέλαβε να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο σύμφωνα με την Τρόϊκα, θα οδηγούσε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης στο τέλος του 2011, οπότε θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές! Μας είπαν, επίσης, ότι το Μνημόνιο ήταν …αδιαπραγμάτευτο και η οδός της…σωτηρίας μας! Θα θυμάσθε τον σημερινό Υφυπουργό Ναυτιλίας Αδωνι Γεωργιάδη, να ωρύεται από τηλεοράσεως, πως επειδή εκείνος ψήφισε το Μνημόνιο, δόθηκαν μισθοί και συντάξεις!

Στις 25 Μαρτίου 2011, το Μνημόνιο, που αρχικά ήταν ….αδιαπραγμάτευτο, τροποποιήθηκε, με πρωτοβουλία των εταίρων μας, επειδή  είχε γραφτεί στο πόδι και δεν έβγαινε! Έτσι, μειώθηκε το αρχικό επιτόκιο δανεισμού και παρατάθηκε ο χρόνος αποπληρωμής. Ο κ. Παπανδρέου επέστρεψε θριαμβευτής! Μας έσωσε για δεύτερη φορά! Ο κ. Παπακωνσταντίνου μας διαβεβαιώνε ότι «η ύφεση ρηχαίνει»!
Στις 21 Ιουλίου, οι ευρωπαίοι, έκαναν αυτό που έως τότε εξόρκιζαν! Αποφάσισαν το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 20%! Ο κ. Παπανδρέου άρχισε πάλι τις θριαμβολογίες και ο νέος «Τσάρος» της Οικονομίας, μας ανακοίνωσε έμπλεος ικανοποίησης ότι «μπήκε πάτος στο βαρέλι»! Αυτή τη φορά μας είπαν ότι σωθήκαμε οριστικά! Είχαμε ψηφίσει και το Μεσοπρόθεσμο, άλλαξε και ο Υπουργός Οικονομικών, η χώρα γύριζε σελίδα!
Ο κ. Παπανδρέου πέρασε ένα ανέμελο Καλοκαίρι, απολαμβάνοντας τα ελληνικά νησιά, ενώ εξέπληξε το πανελλήνιο με τις γνώσεις του για τον… Παπαδιαμάντη!
Αρχές Σεπτέμβρη, ο κ. Βενιζέλος πήγε να «κάνει τσαμπουκά» με την Τρόϊκα. Ο Τόμπσεν και η παρέα του τα μάζεψαν και έφυγαν! Ύστερα, άρχισαν τα παρακάλια! Για να επιστρέψει η Τρόϊκα, η κυβέρνηση επέβαλε ειδικό τέλος στα ακίνητα, έκτακτες εισφορές, έκοψε μισθούς και επιδόματα. Με άλλα λόγια έκανε τα πάντα!
Στις 26 Οκτωβρίου, έκπληκτοι ακούσαμε την κα Μέρκελ να μας ανακοινώνει ότι τα στοιχεία επί των οποίων στηρίχθηκαν  οι αποφάσεις του Ιουλίου δεν ήταν ακριβή (στοιχεία που επεξεργάστηκε η Τρόϊκα) έτσι αποφάσισαν μεγαλύτερο «κούρεμα», που θα έφτανε στο 50%!
«Θα ελαφρώσουμε το χρέος μας κατά 100 δις»,  μας ανακοίνωσαν φουσκώνοντας σαν παγόνια  οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά ότι μας έσωσαν!
Τη συνέχεια τη γνωρίζετε….
Δημοψήφισμα, Κάννες, αποχώρηση Παπανδρέου, Παπαδήμος….Και τα σενάρια για επιστροφή στη δραχμή και χρεοκοπία της χώρας να είναι καθημερινά στις πρώτες σελίδες του τύπου, παγκοσμίως….
Γιατί  έκανα όλη αυτή την αναδρομή;
Μα γιατί από προχθές ακούμε ότι τελικά το «κούρεμα» του 50% δεν επαρκεί!
Μας το είπε πρώτα το ΔΝΤ. Μας το επιβεβαίωσε και το Βερολίνο, με τις γνωστές διαρροές! Τώρα πια μιλάμε για «κούρεμα» που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 75%!
Δηλαδή, πάλι έπεσαν έξω! Πάλι στηρίχθηκαν σε λάθος στοιχεία; Πάλι οι αποφάσεις απεδείχθησαν ανεπαρκείς. Πάλι μας κορόιδεψαν.
Ποιό είναι το συμπέρασμα;
Πρώτον, το μνημόνιο ήταν μια συνταγή  γραμμένη στο …πόδι! Όπως, αποδείχθηκε ούτε…..αδιαπραγμάτευτο ήταν, ούτε σωτήριο! Απλώς καταστροφικό!
Δεύτερον, αυτοί που μας οδήγησαν εδώ, ακόμα επιμένουν εγωιστικά  να μας σώσουν. Όσο τους ανεχόμαστε, ενισχύονται οι πιθανότητες να μας …πτωχεύσουν!
Τρίτον, είναι προφανές ότι στερούνται εναλλακτικού σχεδίου δράσης. Ούτε είχαν από την αρχή! Ήταν σίγουροι, υπερφίαλοι ή απλώς αδιάφοροι;
Και το χειρότερο όλων: Επειδή ακριβώς το σχέδιο τους αποτυγχάνει και εναλλακτική λύση δεν έχουν, υιοθετούν αποσπασματικά προτάσεις και ιδέες που  παρουσίασε  ο Αντώνης Σαμαράς στο «Ζάππειο» (μείωση εισφορών, μείωση του ΦΠΑ κ.λ.π.)
Έτσι, ναυάγησε το σχέδιο αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, «κάηκε» ο θεσμός της εφεδρείας.  Επεται και συνέχεια. Με το φορολογικό, ο κ. Βενιζέλος θέλει να υιοθετήσει  προτάσεις της ΝΔ, ενώ χθές, για παράδειγμα, η κα Κατσέλη, κατά το ρεπορτάζ, παρουσίασε στον Πρωθυπουργό μέτρα για την «ανάσχεση της ύφεσης», τα περισσότερα εκ των οποίων τα έχει ήδη ανακοινώσει ο κ. Σαμαράς!
Βέβαια,  το πρόβλημα της οικονομίας μας δεν λύνεται με αποσπασματικά μέτρα. Απαιτείται ένα συνολικό και συγκροτημένο σχέδιο. Όμως, με τη μέθοδο της «σαλαμοποίησης» μπορεί να  αποδομηθεί και να απαξιωθεί και το πιο συγκροτημένο πρόγραμμα.
Ας το προσέξουν εκεί στη ..Συγγρού γιατί καίνε τα …χαρτιά τους! Λεηλατούν το πρόγραμμά τους!
Antinews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!