Ευάγγελος Κωφός: «Να εγκαταλείψει η Αθήνα την Ενδιάμεση



Ιανουάριος 11. 2011.(αλβανικό πρακτορείο ΙΝΑ)

Η Αθήνα ετοιμάζει μια νέα τακτική πολιτικής, για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Αυτό ανακοινώθηκε από τον Ευάγγελο Κωφό, ιστορικό και σύμβουλο του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με θέμα «Επόμενα βήματα στις σχέσεις της  Ελλάδας με την πΓΔΜ».

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει μια νέα πολιτική μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο έκρινε ένοχη την Ελλάδα για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995,  που υπογράφηκε από τα Σκόπια και την Αθήνα.

Ο Έλληνας διπλωμάτης καριέρας,  μαζί με άλλους συμμετέχοντες στη συζήτηση, υπογράμμισαν το γεγονός ότι λύση παρέχεται  μόνον  με την αλλαγή στάσης και την παραίτηση (της Ελλάδας) από την Ενδιάμεση Συμφωνία,  η οποία επιτρέπει  στα Σκόπια  να ενταχθούν σε διεθνείς οργανισμούς,  με το όνομα FYROM.

Η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, αγνόησε τη συμφωνία αυτή και μπλόκαρε την ένταξη των Σκοπίων στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Το σημαντικό είναι να αποκηρύξουμε τώρα τη συμφωνία αυτή και να αρχίσουν διμερείς διαπραγματεύσεις για μια νέα διακυβερνητική συμφωνία, βάσει της σχετικής απόφασης του ΟΗΕ», είπε ο Κωφός.

Ο πρώην εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε  ότι η εγκατάλειψη της συμφωνίας δεν σημαίνει ότι θα υπάρξουν αντανακλαστικές αντιδράσεις, προτείνοντας, μάλιστα,  τον προγραμματισμό μιας νέας στρατηγικής.
--

Σχόλια

Ο χρήστης The Violin Style είπε…
Oh, I was in Athens :) It's a nice place :D Interesting article.
Please take a look at my new outfit and follow me, if you like it :) www.violinstyle.blogspot.com :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!