Επαναβεβαίωση της στήριξης Σαμαρά στην κυβέρνηση Παπαδήμου


Επαναβεβαίωση της στήριξης Σαμαρά στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Τη στήριξη της Ν.Δ. ζήτησε και έλαβε ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος κατά τη συνάντηση που είχε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης με τον κ. Αντ. Σαμαρά.

Στη συνομιλία δίαρκειας περίπου 90 λεπτών -νέο ρεκόρ- που έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παπαδήμος έθεσε στον πρόεδρο της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της κυβερνητικής συνοχής και τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, στον Πρωθυπουργό ότι το κόμμα του στηρίζει την κυβέρνηση, αν και κατά καιρούς έχουν υπάρξει προβλήματα, όπως αυτή την περίοδο με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που εμπεριέχει διατάξεις που διαφωνεί η Ν. Δ.

Βέβαια μένει να φανεί πως θα στηρίξει η Ν.Δ. την κυβέρνηση, αφού πολλές φορές διαφωνεί με πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, θέτοντας κόκκινες γραμμές και δίνοντας δικαίωμα σε ΠαΣοΚ και ΛΑΌΣ να υποστηρίζουν πως υποσκάπτει το κυβερνητικό έργο.

Στο τραπέζι ετέθη και το θέμα της πορείας του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, το περίφημο PSI, που αποτελεί βασικό αντικείμενο ενασχόλησης και του Πρωθυπουργού τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για την πορεία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, ενώ ετέθη και το μείζον ζήτημα της νέας δανειακής σύμβασης ενόψει και της έλευσης της τρόικας.

Το ενδιαφέρον πλέον είναι στην απογευματινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον κ. Παπαδήμο και ιδιαιτέρως εάν τεθεί από τον κ. Γ. Καρατζαφέρη θέμα παράτασης του κυβερνητικού βίου, αλλά και των νέων μέτρων που ζητεί η τρόικα.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αντιδράσει, καθώς δεν επιθυμεί παράταση του βίου της κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, ενώ είναι αρνητικός και στη λήψη νέων μέτρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!