Τουρκία: Συλλήψεις Κούρδων από την αστυνομία-ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΛΕΙΛΑ ΖΑΝΑ

Έίκοσι άτομα συνέλαβε σήμερα η τουρκική αστυνομία, με την κατηγορία της συνωμοσία με τους Κούρδους αντάρτες.

Τουρκία: Συλλήψεις Κούρδων από την αστυνομία
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η αστυνομία διεξήγαγε επίσης έρευνα στο γραφείο στην Άγκυρα της Λεϊλά Ζάνα, μέλους του τουρκικού κοινοβουλίου και εμβληματικής προσωπικότητας του κουρδικού ζητήματος.

Η Λεϊλά Ζάνα ζήτησε πρόσφατα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Τουρκία για το μέλλον του κουρδικού λαού σε συνέντευξή της σε κουρδική ιστοσελίδα.

"Στην αρχή ζητούσαμε αυτονομία. Σήμερα οι Κούρδοι πιστεύουν ότι αυτό δεν αρκεί πλέον", τόνισε.


Η Τουρκία, αντίθετη σε οποιαδήποτε αυτονομία των Κούρδων, εφάρμοσε την τελευταία δεκαετία δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις υπέρ της εθνότητας αυτής, της οποίας ο πληθυσμός εκτιμάται σε 12 εκατομμύρια σε σύνολο 73 εκατομμυρίων κατοίκων.


Η νέα έφοδος έχει στόχο κυρίως το μεγαλύτερο φιλο-κουρδικό κόμμα της χώρας, το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), που εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τηλεοπτικά δίκτυα.

Ερευνες πραγματοποίησε η αστυνομία και σε κτίρια του κόμματος αυτού στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Ανατολίας, μιας περιοχής που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.
Τουρκία: Συλλήψεις Κούρδων από την αστυνομία

Η αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας σε βάρος της Ενωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK). Το KCK έχει κηρυχθεί παράνομη οργάνωση και θεωρείται από την τουρκική ηγεσία ότι αποτελεί την πολιτική πτέρυγα του ένοπλου κινήματος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν. Το ΡΚΚ διεξάγει ένοπλο αγώνα από το 1984 κατά της κεντρικής εξουσίας ζητώντας την αυτονομία της νότιας και νοτιο-ανατολικής Τουρκίας.
Τουρκία: Συλλήψεις Κούρδων από την αστυνομία

Οι Αρχές κατηγορούν το KCK ότι θέλει να αντικαταστήσει τους κρατικούς θεσμούς και να ευνοήσει μια εξέγερση στις περιοχές αυτές.

Από το 2009, 700 άνθρωποι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, και 3.500 εκ των οποίων βουλευτές, διανοούμενοι και δήμαρχοι, σύμφωνα με κουρδικούς κύκλους έχουν φυλακιστεί με την κατηγορία της συνωμοσίας με το KCK.

http://www.ethnos.gr,Αναδημοσίευση απο  infognomonpolitics.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!