Η Μέρκελ ως καπετάνιος εγκαταλείπει το πλοίο της Ευρώπης που βυθίζεται


Την διάσημη σε όλη την Ιταλία φράση «Ανέβα πάλι στο πλοίο γαμ...το» που είπε ο επικεφαλής της ιταλικής Ακτοφυλακής στον καπετάνιο που εγκατέλειπε το «Costa Concordia», χρησιμοποιεί μία ιταλική εφημερίδα σε γελοιογραφία της στην οποία απεικονίζεται η Άνγκελα Μέρκελ να εγκαταλείπει το «πλοίο της Ευρώπης» που βυθίζεται.


Το «Vada a bordo, cazzo!», που στα ελληνικά σημαίνει «ανέβα πάλι στο πλοίο, γ...το!», έχει πια γίνει σλόγκαν σε όλη την Ιταλία, έχει τυπωθεί σε χιλιάδες T-shirts, ενώ διάφορα ομάδες στο Facebook έχουν ανοίξει με τη φράση αυτή, με την μεγαλύτερη να αριθμεί 40.000 μέλη.


Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Spiegel online, η ιταλική Il Libero, μια συντηρητική εφημερίδα, που στήριζε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, χρησιμοποίησε τη διάσημη πια φράση σε μια γελοιογραφία, που πρωταγωνιστεί η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.


Στο πρωτοσέλιδό της, στην έκδοση της Τετάρτης η εφημερίδα είχε μια τεράστια καρικατούρα της Μέρκελ, μέσα σε μια σωστική λέμβο, που κωπηλατεί ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο από το κρουαζιερόπλοιο, που βυθίζεται. Το πλοίο όμως ονομάζεται «MS Europa Discondia», που στα ελληνικά σημαίνει «Ευρώπη της Διχογνωμίας», αντί για Costa Concordia, ενώ κάποιος χρησιμοποιώντας τη γνωστή φράση, της ζητά να ανέβει ξανά στο πλοίο.


Η γελοιογραφία, έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, την ημέρα μάλιστα που σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι είχε ζητήσει από την Γερμανία να συνεισφέρει περισσότερο αναφορικά με τα ευρωομόλογα ή να βοηθήσει στη μείωση των επιτοκίων σχετικά με το ιταλικό χρέος. Η γερμανική κυβέρνηση βέβαια αρνήθηκε όλα τα αιτήματα του Μόντι, αναφέρει το Spiegel.


(iefimerida)
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!