Σιγή ιχθύος από το ΔΝΤ για την αύξηση της βοήθειας προς την Ελλάδα…



Σιγή ιχθύoς τηρεί το ΔΝΤ στα σενάρια και τα δημοσιεύματα ότι η επικεφαλής του ταμείου, Κ. Λαγκάρντ ασκεί πιέσεις έτσι ώστε να υπάρξει αύξηση των κεφαλαίων του νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, από τα 130 στα 150δις ευρώ.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ταμείου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει τις εν λόγω πληροφορίες.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράϊς δήλωσε πως οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία απασχόλησαν τις επαφές Λαγκάρντ με Μέρκελ και Σαρκοζί και δεν διέψευσε, αλλά παράλληλα ούτε επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που φέρουν την Γενική Διευθύντρια του Ταμείου να έχει ζητήσει από τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας η βοήθεια προς την Ελλάδα να αυξηθεί κατά ένα σημαντικό ποσό δεκάδων δισ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε επανειλημμένες ερωτήσεις για το εάν υπάρχει αίτημα του ΔΝΤ για αύξηση της στήριξης προς την Ελλάδα, δήλωσε απλά πως το κλιμάκιο του ΔΝΤ που επιστρέφει στις 17 Ιανουαρίου στην Ελλάδα, όταν και θα συζητηθούν όλα τα θέματα.

Greek Finance Forum

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!