Ο Λουκάς είδε τη Λούκα και ο κόσμος είναι στο… λούκι

Τη φώτιση της… Λούκας για την επίλυση του προβλήματος της ύφεσης στην οικονομία αναζήτησε ο Λουκάς (Παπαδήμος). Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την κ. Κατσέλη, την πρώην υπουργό που έφυγε από την κυβέρνηση Παπανδρέου ως αποτυχημένη, που διαγράφηκε γιατί αντιτάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο και ειδικά στη ρύθμιση για τις εργασιακές σχέσεις και που επανήλθε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ όταν ψήφισε υπέρ του Γιώργου στην περίφημη ψήφο εμπιστοσύνης αμέσως μετά την ανοησία του δημοψηφίσματος.

Όπως λέει το ρεπορτάζ, η κ. Λούκα κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στον κ. Λουκά  όπως:
  • Μείωση υψηλού συντελεστή ΦΠΑ όταν οι συναλλαγές διενεργούνται με χρεωστικές κάρτες.
  • Έκδοση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας σε υγιείς επιχειρήσεις, όταν οι οφειλές του δημοσίου προς αυτές υπερβαίνουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο.
  • Μείωση τιμών στο ράφι μέσω αποτελεσματικού ελέγχου ενδοομιλικών συναλλαγών. (Η υπερτιμολόγηση σήμερα κυμαίνεται μεταξύ 15%-20% και η απώλεια φορολογικών εσόδων εκτιμάται σε 1 – 1,2 δισεκ. ευρώ ετησίως).
  • Ρευστότητα στην αγορά και εξασφάλιση εσόδων από ΦΠΑ, μέσω υποχρεωτικής αναγραφής του αριθμού τιμολογίου και υποχρέωση των Τραπεζών για άμεση εξαργύρωση των επιταγών.
  • Προώθηση επενδύσεων σε ακίνητα και παραθεριστική κατοικία με κατάργηση παράλογων αντικινήτρων και βελτίωση διαδικασιών αδειοδότησης.
  • Παροχή διευκολύνσεων σε δημόσιους υπαλλήλους που πλήττονται από την εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες.
  • Άμεση ενεργοποίηση ταμείων του ΕΣΠΑ που εξακολουθούν σήμερα να είναι ανενεργά, όπως το ΕΤΕΑΝ, δημιουργία νέων ταμείων, όπως το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, άμεση έναρξη προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης της Απασχόλησης και ενεργοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρονται μέσω του Ταμείου Παγκοσμιοποίησης.
  • Σύσταση Ταμείου Αναχρηματοδότησης & Εγγυήσεων, κατά τα πρότυπα του γερμανικού KfW, για τη χρηματοδότηση σημαντικών επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα με άμεση διοχέτευση εγγυήσεων προς τις επιχειρήσεις.
  • Εφαρμογή του νέου τρόπου ανατιμολόγησης των φαρμάκων με βάση τον νόμο 3848/2010, επέκταση σε αναλώσιμα και επιτάχυνση ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Θα αποφύγουμε τη στείρα κριτική, γιατί δεν τα έκανε η ίδια όντας υπουργός Οικονομικών και μετά Εργασίας.
Όπως και το γεγονός ότι κανένα από τα παραπάνω μέτρα δεν απαλύνει τον πόνο χιλιάδων πολιτών που επλήγησαν από τα συνεχή μέτρα και βρίσκονται στο… λούκι.
Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Παπαδήμος αισθάνθηκε την ανάγκη να ακούσει την κ. Κατσέλη. Συμβούλους δεν έχει για το τι μέτρα πρέπει να λάβει;
Εκτός κι αν η συνάντηση και η διαρροή των προτάσεων της κ. Κατσέλη είχε ως στόχο την ενίσχυση του προφίλ της ώστε να αξιοποιηθεί σε κάποιο πόστο. Υπουργικό ή μήπως στο ΔΝΤ στη θέση του Τ. Ρουμελιώτη;
Η ιστορία θα δείξει αν η κ. Λούκα είναι εκλεκτή του κ. Λουκά.     ΠΗΓΗ:Antinews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!