Σαμαράς : "Πρέπει να είμαστε σκληροί με ανθρώπους που δεν βλέπουν την πραγματικότητα"


Ακολουθεί μετάφραση αποκλειστικής συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά στο New Europe .
O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) Αντώνης Σαμαράς, μιλάει αποκλειστικά στο New Europe, σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη χώρα και τις προοπτικές για υπέρβαση της κρίσης.
Ο Σαμαράς ήταν εκπληκτικά προσγειωμένος και ταυτόχρονα πολύ σίγουρος και σταθερός.
Μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου
με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ, γρήγορα φάνηκαν οι
ανησυχίες σε σχέση με τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με περιορισμένο πεδίο εφαρμογής με εντολή την εφαρμογή της απόφασης της Ευρωζώνης για την Ελλάδα της 27ης Οκτωβρίου.
Ωστόσο ο Σαμαράς τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα "θα πρέπει κανείς να κοιτάξει πέρα από ιδεολογικές διαφορές" και να αναζητήσει την αναγκαία πολιτική συνοχή, που απαιτείται για τη σύναψη άμεσης συμφωνίας για το PSI, που είναι η κύρια αποστολή της σημερινής κυβέρνησης: "Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου έχει μια συγκεκριμένη αποστολή να εκτελέσει, η οποία έχει ήδη αρχίσει και πρέπει να σταθούμε δίπλα σε αυτό”, είπε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι, οι εκλογές στις αρχές του 2012 θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις θέσεις τους ανοιχτά και να αποφασίσουν ποιος εκφράζει καλύτερα τις απόψεις τους και να ψηφίσουν ανάλογα.
Στην τελευταία δημοσκόπηση της Κapa Research, η NΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 10,8%, αλλά σχεδόν το ένα τέταρτο των Ελλήνων ψηφοφόρων παραμένουν αναποφάσιστοι. Όταν η κυβέρνηση σχηματίστηκε, ήταν προορισμένη να κυβερνήσει έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2012, αλλά ορισμένοι αναλυτές σκέφτονται ότι, η κυβέρνηση μπορεί ακόμη και να παραμείνει μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου.
Ο Σαμαράς ωστόσο τόνισε ότι, είναι πρόθυμος να υποστηρίξει μόνο μια σύντομη παράταση της εντολής της κυβέρνησης "προκειμένου να υλοποιηθούν οι διαδικασίες που πρέπει να λάβουν χώρα αναφορικά με το PSI”.
Ο Σαμαράς τόνισε ότι το PSI είναι υψίστης σημασίας για τη χώρα, καθώς θα μειώσει σημαντικά το φόρτο που οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν, ειδικά για τις πληρωμές τόκων: «Αν έχουμε, ας πούμε 5 δις € μείωση των πληρωμών και των τόκων, αυτό θα επιτρέψει να εξερευνήσουμε με κάποιο τρόπο την δυνατότητα ανακούφισης των χαμηλοσυνταξιούχων και να επιτραπεί ακόμη και η διαγραφή πραγματικού δημόσιου χρέους νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. "
Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε επίσης ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έμεινε, για πέντε συνεχόμενα χρόνια σε ύφεση. «Αυτό που χρειαζόμαστε στην Ελλάδα μετά από αυτή την περίοδο  δημοσιονομικής προσαρμογής, η οποία είναι σημαντική και απαραίτητη, είναι να έχουμε κάποια ανάκαμψη," δήλωσε ο Σαμαράς.
"Ήταν αποφασιστικός ότι οι Έλληνες έχουν συνειδητοποιήσει την «σοβαρότητα των έκτακτων περιστάσεων», που η χώρα βιώνει. Ωστόσο, η ανάκαμψη δεν θα είναι εύκολη σε μια χώρα που πλήττεται σοβαρά από τις αμέτρητες απεργίες και συλλαλητήρια. "Δεν είμαι σίγουρος ότι η παλαιά αντίληψη - ορισμένων που εμποδίζουν την κυβέρνηση να κάνει ότι πρέπει να κάνει - θα υπερισχύσει», είπε.
Ο Σαμαράς υπογράμμισε ότι είναι πολύ σκληρός σε τέτοια θέματα, κάνοντας μια υπενθύμιση της εποχής που τα συνδικάτα της ΔΕΗ, προσπαθούσαν να εκβιάσουν την χώρα με διακοπές ρεύματος. «Θα είμαι σκληρός σε όποιον σχεδιάζει να μην επιτρέψει, πράγματα που πρέπει να συμβούν. Πρέπει να είμαστε σκληροί με ορισμένους ανθρώπους που δεν βλέπουν την πραγματικότητα, και οι οποίοι δεν λαμβάνουν υπόψη τις ευαισθησίες όλων των Ελλήνων. "
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι, η κοινωνική συνοχή είναι πολύ σημαντική για αυτόν, και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να τηρούν ορισμένες αρχές "που ήταν πάντα εκεί", όπως τη φροντίδα των φτωχών και των λιγότερο προνομιούχων.
Φήμες έχουν κυκλοφορήσει ότι τα μέλη της ειδικής ομάδας Task Force για την Ελλάδα, έχουν επιλεγεί από τον πρώην πρωθυπουργού Γ.Α. Παπανδρέου, αλλά ο Σαμαράς απέρριψε τις εικασίες, λέγοντας ότι όλοι τους διορίζονται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους.
Τόνισε ότι οι ηγέτες του κόμματος συνεδριάζουν τακτικά με την Task Force: "Έχουμε καλές συνομιλίες μαζί τους - μας εξηγούν, τους εξηγούμε, μας λένε, τους λέμε, είναι ένας καλός διάλογος," .
Τέλος ο Σαμαράς τόνισε περαιτέρω ότι η Ευρώπη βασίζεται στην κουλτούρα του διαλόγου, μια αρετή που έχει φέρει πάντα το ευρωπαϊκό σχέδιο προς τα εμπρός.

Έχω μάτια και βλέπω
  (Taxalia-Macedonia)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!