Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2011

Νόμπελ για... "τρελούς" επιστήμονες

Εικόνα
Μια μελέτη για το σεξ των σκαθαριών, μια έρευνα για το χασμουρητό της χελώνας και άλλες απίθανες εργασίες βραβεύτηκαν στην τελετή των εναλλακτικών Νόμπελ. Διαβάστε όλες τις βραβεύσεις Για 21η χρονιά απονεμήθηκαν τα "εναλλακτικά Νόμπελ", όπως έχουν γίνει πια γνωστά τα βραβεία Ig που τιμούν επιστήμονες για πραγματικές αλλά ασυνήθιστες έως "παλαβές" -και συχνά αστείες ανακαλύψεις και εφευρέσεις.

Δομικοί λίθοι του DNA βρέθηκαν σε μετεωρίτες

Εικόνα
Επί 50 χρόνια τώρα οι επιστήμονες συζητούν το κατά πόσον τα συστατικά του DNA – το μόριο στο επίκεντρο όλης της ζωής πάνω στη Γη – μπορεί αυθόρμητα να σχηματιστεί στο διάστημα. Μια νέα ανάλυση μιας δωδεκάδας μετεωριτών, που βρέθηκαν στην Ανταρκτική και αλλού, παρουσιάζει τις ισχυρότερες αποδείξεις μέχρι τώρα ότι η απάντηση στο ζήτημα αυτό είναι ναι.

Μήνυμα Σαμαρά στην κοινωνία και την Τρόικα

Εικόνα
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  Αντώνης Σαμαράς , απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Μόλις χθες , κορυφαίος Γερμανός πολιτικός - και , μάλιστα , πρώην υπουργός των Οικονομικών - είπε ότι με αυτά τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα , “ όχι μόνο δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του , αλλά τον ρίχνεις στο φορείο ”.

Οι ΗΠΑ στηρίζουν και εγγυώνται τις κυπριακές γεωτρήσεις

Εικόνα
Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών δεν άλλαξε στο θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες από μέρους της Κύπρου, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, μετά από τις χθεσινές τοποθετήσεις της εκπροσώπου Βικτώριας Νούλαντ, η οποία δημιούργησε ερωτηματικά για το ποια τελικά είναι η αμερικανική θέση σ' αυτό το ζήτημα.

Η Βρετανία κάλεσε την Τουρκία να λογικευθεί

Εικόνα
Για τη δυνατότητα απεξάρτησης από τη Ρωσία μίλησε η υφυπουργός Μεταφορών. Αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτήρισε τη διεξαγωγή γεωτρήσεων  Το αναφαίρετο δικαίωμα της κυπριακής Κυβέρνησης να διεξάγει γεωτρήσεις για τον εντοπισμό φυσικού αερίου εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της, αναγνώρισε μιλώντας στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου LGR η Υφυπουργός Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας και Βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος Τερέζα Βίλιερς.

Ένας Έλληνας,γράφει πικρές αλήθειες για τη Τουρκία,σε τουρκική εφημερίδα!

Εικόνα
Άρθρο γνώμης του Ηρακλή Μήλλα Με τίτλο «Η διαλεκτική της ισχύος», η  Zaman δημοσιεύει άρθρο γνώμης του καθηγητή Ηρακλή Μήλλα. Το εν λόγω άρθρο αναδημοσιεύει μεταφρασμένο στα ελληνικά η ομογενειακή εφημερίδα της Κων/λης «Απογευματινή» . Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο:

29/9/1943 Η σφαγή των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς που υπέδειξαν οι Τσάμηδες στους κατακτητές

Εικόνα
Τον Ιούλιο του 1941 η Ιταλική Κυβέρνηση διόριζε με Διάταγμα τον αρχηγό της εγκληματικής μαφίας από την Παραμυθιά Τζεμίλ Ντίνο, σαν  Ύπατο Αρμοστή Θεσπρωτίας, ο οποίος μάλιστα δεν εμφανίστηκε για να αναλάβει τα καθήκοντά του. Για να τρομοκρατήσουν ακόμη περισσότερο το Ελληνικό στοιχείο και να επιδείξουν στην Ελληνική Κυβέρνηση τη θέλησή τους οι Τσάμηδες , ότι επιθυμούν την απόσπαση του Νομού Θεσπρωτίας από τον ελληνικό κορμό, δολοφονούν μπρος στο Νομαρχιακό κατάστημα τον αναπληρωτή Νομάρχη Γεώργιο Βασιλάκο . Η δολοφονία αυτή υπήρξε το σύνθημα των ομαδικών εκτελέσεων σε ολόκληρο το Νομό, με κορύφωση την εκτέλεση των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς (29-9-1943).

Ερντογάν στα Σκόπια: Η ελληνική θέση είναι ακατανόητη και άδικη…

Εικόνα
«Τα Σκόπια έχουν το φυσικό δικαίωμα να χρησιμοποιούν το συνταγματικό τους όνομα, σύμφωνα με το οποίο έγιναν ανεξάρτητο κράτος. Η ελληνική θέση για μας είναι ακατανόητη και άδικη. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την προσθήκη κάποιου χαρακτηριστικού όπως Άνω, Κάτω ή Βόρεια Μακεδονία.

Ερντογάν: Να παγώσουν τα πάντα μέχρι την επίλυση του Κυπριακού

Εικόνα
Σε σημερινό του διάγγελμα προς του τουρκικό λαό, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι με τις έρευνες φυσικού αερίου, παραβιάζονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Σάββατο ή Κυριακή πεθάνεις, Δευτέρα θα σε θάψουν

Εικόνα
(Προσθήκη φωτογραφιας) Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αγωνίζονται χρόνια τώρα να στηρίξουν την παγκόσμια πυραμίδα χρέους, δημιουργώντας νέα χρέη και στη μέση η Ελλάδα δίνει το παράδειγμα σοβαρότητας ξεπουλώντας περιουσία για να μειώσει το χρέος, το οποίο όμως αυξάνει τελικά!

Οι τέσσερις κινήσεις που μπορούν να βάλουν τέλος στον εφιάλτη, αλλά που οι πολιτικοί … ντρέπονται να κάνουν

Εικόνα
Η Citi προτείνει τέσσερις πολιτικές για την σταθεροποίηση των αγορών Ο αναπτυγμένος κόσμος οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε ύφεση και όλοι οι χαράσσοντες πολιτική διεθνώς κανουν τις πιο λάθος κινήσεις, σύμφωνα με την Citi η οποία επισημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες κινήσεις που θα μπορούσαν να κάνουν οι παγκόσμιες αρχές για να εμποδίσουν αυτό το εφιαλτικό για την παγκόσμια οικονομία σενάριο, αλλά «δυστυχώς είναι πολύ συνεσταλμένες για να το τολμήσουν», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Οι Blackstone, Blackrock, Roland Berger & το 'μυστικό' σχέδιο 'Εύρηκα' για τη 'διάσωση' της Ελλάδας

Εικόνα
Τις τελευταίες ημέρες αίσθηση έχει προκαλέσει ένα 'μυστικό σχέδιο' που 'αποκαλύφθηκε' από γαλλική εφημερίδα και το οποίο υπόσχεται ένα 'ρεαλιστικό, δημιουργικό και καινοτόμο' τρόπο λύσης στο πρόβλημα εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους και της ελληνικής χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, μεταξύ άλλων και κυρίως μέσω της χρηματοοικονομικής πώλησης ελληνικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 125 δις ευρώ και της αγοράς με αυτό το κεφάλαιο ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Γκρίνιες για την φορολόγηση των τραπεζών

Εικόνα
Εάν ο όρος Tobin είναι το φάρμακο για πάσα νόσο… τώρα έχει βρει και έναν γιατρό που το συστήνει. Ο φόρος επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών - που εδώ και καιρό βροντοφωνάζουν οι διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης - τώρα έχει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δύο εκ των ισχυρότερων οικονομιών της Ευρώπης: την Γαλλία και τα ην Γερμανία.

Γιατί δεν θα αποδώσει ο ευρωπαϊκός φόρος Τόμπιν

Εικόνα
Αυτή τη φορά η Ευρώπη φαίνεται ότι το εννοεί. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε νούμερα στο σχέδιό της για τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Το ποσοστό θα είναι 0.1% για τις μετοχές και τα ομόλογα και 0.01% για τα παράγωγα. Οι τεχνοκράτες λένε ότι όλα αυτά θα εφαρμοστούν ως το 2014. Καλή τους τύχη…

Σοσιαλισμός για τους λίγους, βαρβαρότητα για τους πολλούς

Εικόνα
Καθώς πλησιάζει η επέτειος ανάληψης της εξουσίας από την «σωτήρια» διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κρίνουμε σκόπιμο να συνοψίσουμε το τιτάνιο έργο του. Χωρίς ρήματα, καθώς αυτά συνήθως υποδηλώνουν κάποια ενέργεια:

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Εικόνα
  Η Γή έχει ηλικία 4,6 δισεκατομμυρίων ετών. Μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις της επιστήμης η Γή μέσα σε αυτή τη περίοδο ύπαρξής της έχει κάνει τέσσερα format… δηλαδή έχει επανεκκινήσει τη ζωή πάνω της… 4 φορές! Πριν τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια με την πρόσκρουση ενός πρωτοπλανήτη που δημιούργησε τη σελήνη και έξι ακόμα συγκρούσεις γιγάντιων αστεροειδών, πριν 2,2 δισεκατομμύρια χρόνια με τη πρώτη εποχή των παγετώνων, πριν 800 εκατομμύρια χρόνια με την δεύτερη εποχή των παγετώνων και πριν 250 εκατομμύρια χρόνια με τεράστιες ηφαιστειακές εκρήξεις φωτιάς από τον πυρήνα της. (Πηγή: Ντοκιμαντέρ Miracle Planet I & II).

Οι σοφές ατάκες του Αρκά!

Εικόνα
1. Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό αδιέξοδο, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ από που μπήκα. 2. Διασκέδαση είναι η τέχνη να κουράζεσαι τις ώρες ανάπαυσης.

Γιατί χασμουριόμαστε; Ξέρετε;

Εικόνα
Αν μέχρι σήμερα νομίζατε ότι το χασμουρητό είναι σημάδι νύστας, βαρεμάρας ή... ματιάσματος, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε την αλήθεια. Το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Μπινγκχάμτον των ΗΠΑ, πραγματοποίησε μία μεγάλη έρευνα με σκοπό να απαντήσει στο ερώτημα "γιατί χασμουριόμαστε";

Που εντόπισαν τα πρώτα κοιτάσματα φυσικού αερίου!

Εικόνα
Tο Πίρι Ρέϊς  πλέει πλησίον των κυπριακών οικοπέδων 7, 8 και 12, όπου γίνεται η γεώτρηση της Noble Energy, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την πλατφόρμα και 100 χιλιομέτρων από τις ακτές της Λεμεσού.

  

Ισραηλινά F-16 στο Καστελόριζο! - "Κυνήγι" Τούρκων στην Α.Μεσόγειο

Εικόνα
  Σκληρό πόκερ αποφάσισε να παίξει το Ισραήλ στέλνοντας τα μαχητικά του έξω από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) ως απάντηση στην αποστολή τουρκικού αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών που πέταξε χθες μερικές λίγα μίλια εκτός του ενάεριου χώρου του Ισραήλ! Αμέσως μετά δύο ισραηλινά μαχητικά απογειώθηκαν από ισραηλινή βάση πέταξαν προς την περιοχή του Ριζοκάρπασου πάνω από τα κατεχόμενα ενημερώνοντας την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου και όχι το FIR Ercan.

Ξεπαγώνει την αγορά τραπεζικών εκδόσεων η Deutsche Bank

Εικόνα
Η Deutsche Bank "ξανα-ανοόιγει" την αγορά μη εξασφαλισμένων senior τραπεζικών ομολόγων, βάζοντας τέλος στην «ξηρασία»-ρεκόρ εξαιτίας της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, για τις εν λόγω εκδόσεις. Η γερμανική τράπεζα διαθέτει ομ όλογα αξίας 1,5 δισ. ευρώ διετούς διάρκειας με κυμαινόμενο επιτόκιο και yield 98 μονάδες βάσης υψηλότερο από το επιτόκιο του τρίμηνου επιτοκίου διατραπεζικού δανεισμού του ευρώ (euribor), σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες για την έκδοση.

Ποντάρουν στη διάσωση της Ελλάδας οι κερδοσκόποι...

Εικόνα
Τα hedge funds ευελπιστούν σε παχυλά κέρδη ποντάροντας στο ότι η EE και το ΔNT θα σώσουν και πάλι την Ελλάδα, φοβούμενοι τα χειρότερα... Στη διάσωση της Ελλάδας, όχι φυσικά από φιλελληνικό...ενδιαφέρον, ποντάρουν τα hedge funds, καθώς όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των NY Times το 30% των επενδυτών οι οποίοι αναμένεται να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ομολόγων, αγόρασαν τα ομόλογα μετά τις 21 Ιουλίου...

Η Τουρκία σε τρία κουρδικά «μέτωπα»

Εικόνα
Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ Η κλιμάκωση των επιθέσεων του ΡΚΚ σε διάφορα σημεία της Τουρκίας, η έντονη συζήτηση περί διαλόγου μεταξύ Αγκυρας και Κούρδων, η έναρξη του κοινοβουλευτικού έτους το ερχόμενο Σάββατο και η συμμετοχή των Κούρδων βουλευτών στις εργασίες της εθνοσυνέλευσης, όπως ανακοινώθηκε χθες, είναι τα τρία κύρια σημεία του Κουρδικού όπως αυτό βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της τουρκικής επικαιρότητας.

Το CERN εγκαινιάζει νέο, φιλόδοξο πείραμα για τη μελέτη της αντιύλης

Εικόνα
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών (CERN) εγκαινιάζει σήμερα ένα νέο πείραμα, με στόχο την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων αντιπρωτονίων, δηλαδή σωματιδίων αντιύλης. Το πείραμα ονομάζεται ELENA (Extra Low Energy Antiproton Ring) και θα εκτελεστεί σε μια νέα -υπό κατασκευή- εγκατάσταση. Προγραμματίζεται μάλιστα να παραδώσει τα πρώτα του αντιπρωτόνια υπερβολικά χαμηλής ενέργειας έως το 2016.

Η ηλιθιότητα της Παγκοσμιοποίησηςhttp://www.blogger.com/

Εικόνα
Η οικονομική κρίση του αναπτυγμένου κόσμου, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις αναδυόμενες οικονομίες…», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου πριν από μερικές ημέρες, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert B . Zoellick .

Ernst & Young: Αναπόφευκτη η ελληνική χρεοκοπία

Εικόνα
Μια ελληνική χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη αναφέρει η Ernst & Young, ενώ δίνει 35% πιθανότητα η ευρωπαϊκή οικονομία να διολισθήσει και πάλι σε ύφεση, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

"Οχι άλλο κούρεμα" απαιτούν οι τραπεζίτες

Εικόνα
Οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας αντέδρασαν με οργή στις υπόνοιες ότι ορισμένες χώρες της ευρωζώνης θέλουν οι ομολογιούχοι να υποστούν μεγαλύτερες απώλειες από εκείνες που είχαν συμφωνηθεί στο 2ο πακέτο διάσωσης προς την Αθήνα. Οι τράπεζες και άλλοι ομολογιούχοι αντιστέκονται στην ιδέα που προωθούν χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, όπου «σκληροπυρηνικοί» ζητούν οι ιδιώτες πιστωτές να απαξιώσουν περισσότερο από το 21% που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο.

Προς ολοταχώς για το ΕLA όλες οι τράπεζες - συνεχής μείωση ρευστότητας

Εικόνα
Συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία των τραπεζών τις τελευταίες ημέρες, καθώς φαίνεται πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρχίζει να κλείνει τις στρόφιγγες της ρευστότητας, καθώς θέλει να μειώσει την έκθεσή της στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Συγκεκριμένα η ΕΚΤ αποφάσισε τα ομόλογα που υποβάλλουν ως εγγύηση (collateral) οι ελληνικές τράπεζες να μην τα αποτιμά όσο η ΗΔΑΤ (δευτερογενής αγορά ομολόγων) αλλά με μεγαλύτερο discount. Aυτό είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε μία ημέρα τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα να χάσουν περί τα 15 δισ. Ευρώ. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους η συγκεκριμένη κίνηση της ΕΚΤ επιδεινώνει περαιτέρω το κλίμα για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς δεν μπορούν να αντλήσουν τη ρευστότητα που χρειάζονται.

Εμπλοκές ΠΑ-ΤΗΚ: Οταν ο πολιτικός εφησυχασμός διαβρώνει τις Ε.Δ....

Εικόνα
Διάχυτος είναι ο προβληματισμός, όχι μόνο στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΑ, αλλά και στα άλλα δύο Επιτελεία, το ΓΕΣ και το ΓΕΝ από τις χθεσινή εμπλοκές της Π.Α. με τα τουρκικά μαχητικά για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: Δεν επρόκειτο περί απλών, άνευ λόγου και αιτίας εμπλοκών, από αυτές που παλαιότερα συνέβαιναν κάθε ημέρα και τα τελευταία δύο χρόνια συμβαίνουν από καιρού εις καιρόν.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΡΙΝΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Εικόνα
TourkikaNea.gr   Εφ Χουριέτ 28-9-2011 Ο Αρίντς μίλησε σχετικά με την συνομιλία του Ερντογάν με τον Παπανδρέου Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς μετέχοντας σε τηλεοπτική εκπομπή στην Προύσα μίλησε για την συνομιλία Ερντογάν-Παπανδρέου.

Στο τραπέζι ρηξικέλευθες λύσεις για το χρέος

Εικόνα
«Ρηξικέλευθες» λύσεις όπως το σχέδιο «Εύρηκα», που αποκαλύφθηκε διεθνώς χθες, βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των μελών της ευρωζώνης, η σθεναρή άρνηση των τραπεζιτών να αποδεχθούν διεύρυνση των απωλειών τους μέσω του προγράμματος roll over των ελληνικών ομολόγων (PSI).

Τράπεζες έβαζαν χέρι στους λογαριασμούς των πελατών τους

Εικόνα
Τέσσερις τράπεζες έκαναν αναλήψεις  από λογαριασμούς μισθών και συντάξεων πελατών τους οι οποίοι καθυστερούσαν να πληρώσουν δόσεις δανείων και πιστωτικών καρτών. Τις εγκαλεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Κύπρος: Ο ανεκδιήγητος ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ ξαναχτυπά…

Εικόνα
Αφού απέτυχαν να καταστήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως χώρα μειωμένης κυριαρχίας μέσω του Σχεδίου Ανάν, εξαιτίας της οργανωμένης αντίστασης που προέβαλε ο αείμνηστος πρόεδρος της νήσου Τάσσος Παπαδόπουλος, ο «διεθνής παράγοντας ξαναχτυπά» με στόχο να βάλει από την πίσω πόρτα την Τουρκία στο παιχνίδι της

Στα 6 μέτρα η Ευρώπη

Εικόνα
Με ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω ισοδυναμεί το «πακέτο των 6 μέτρων» επί των οποίων κλήθηκαν να αποφασίσουν οι ευρωβουλευτές στη συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου. Σε αδρές γραμμές τα 6 σημεία, κάτω από τον γενικό (και παραπλανητικό) τίτλο της «οικονομικής διακυβέρνησης» συνιστούν την συνταγματική κατοχύρωση της αέναης λιτότητας. Ειδικότερα επαναφέρουν την ανάγκη δέσμευσης των μελών της ευρωζώνης στο στόχο του 3% και του 60% σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος αντίστοιχα.

Γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ

Εικόνα
Μπορεί το ελληνικό κοινοβούλιο να υπερψήφισε τη νέα και άκρως αντιδημοφιλή φορολογία επί των ακινήτων, όμως οι διαιρέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών σχετικά με τους όρους της νέας διάσωσης της Ελλάδας τροφοδοτούν ατελείωτες συζητήσεις για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο θα ήταν όμως τρομακτικό και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη. Εδώ στην πραγματικότητα έχουμε το όριο της κρίσης: η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάει πουθενά.

Η Ελλάδα δεν το κουνάει από την ευρωζώνη

Εικόνα
Παρά τη στήριξη του ελληνικού κοινοβουλίου στον νέο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας, που συνάντησε έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια, οι διαφορές της Ευρώπης όσον αφορά στους όρους για νέα διάσωση της χώρας τροφοδοτούν τη συζήτηση για επικείμενη έξοδο από το ευρώ. Μια τέτοια έξοδος, όμως, θα ήταν φριχτή εξέλιξη για την Ελλάδα και εξίσου φριχτή για την ευρωζώνη. Το τελικό νόημα είναι αυτό: η Ελλάδα δεν το κουνάει.

Η Άγκυρα κάλεσε το Λίβανο να αναθεωρήσει την Θαλάσσια Συνθήκη του με τη Κύπρο

Εικόνα
L ’ Orient Le Jour   (Λίβανος)          Βηρυτός. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, φέρεται να έχει γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό του Λιβάνου Ναγκίμπ Μικάτι (Nagib Mikati) ότι η Άγκυρα απέρριψε τη Συνθήκη οριοθέτησης θαλασσίων υδάτων που υπογράφηκε από τη Κύπρο και τον Λίβανο, τονίζοντας την ανάγκη για τη Βηρυτό να τροποποιήσει τη Συνθήκη και να προετοιμάσει μια νέα με την Τουρκία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων και τον καθορισμό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Η πληροφορία δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα as-Safir (Λίβανος) στην σημερινή έκδοση της.

Με ..,χάρτες απειλούν οι Τούρκοι!Που "στέλνουν" το Πίρι Ρέϊς

Εικόνα


Η Άγκυρα παίζει το παιχνίδι των “κούφιων” απειλών θέλοντας να πείσει πρώτα τη τουρκική κοινή γνώμη κι έπειται όλους του άλλους ,ότι με την στρατιωτική ισχύ και με εκβιαστικό τρόπο θα επιβάλει τη θέλησή της στο θέμα των ερευνών στην Κύπρο.

Ευρωζώνη σε νευρική κρίση!!!

Εικόνα
Τα περιθώρια για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης στενεύουν ασφυκτικά και παρασκηνιακά οι διαβουλεύσεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι έντονες. Αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις για την ενίσχυση του EFSF , διχογνωμία για τους όρους του β΄ πακέτου στήριξης της Ελλάδας και νέο «κρυφό» σχέδιο της Γερμανίας συνθέτουν ένα σκηνικό «τρέλας», τη στιγμή που ο χρόνος για την «τύχη» της Ευρωζώνης μετρά αντίστροφα.

Ο Ερντογάν απειλεί τη Δύση με… ναυμαχία και ο Γκιουλ με πυρηνικά!

Εικόνα
Οι απύθμενης βλακείας και οθωμανικής υπεροψίας δηλώσεις στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας Γιουλ και ο πρωθυπουργός Ερντογάν, σημάδεψαν την τελετή αποδοχής της πρώτης εγχωρίως κατασκευασμένης (το 65% του έργου έγινε από τουρκικές εταιρίες) κορβέτας Milgem (εθνικό πλοίο) από το τουρκικό Ναυτικό. Ο Ερντογάν μίλησε ως ο χειρότερος κεμαλιστής – εθνικιστής, αναμιγνύοντας μάλιστα τον εθνικισμό με ισχυρές δόσεις ισλαμισμού, κατόρθωσε να κάνει τους πάλαι ποτέ κραταιούς στρατηγούς να μοιάζουν με παιδάκια…

Χ. Κλίντον: Ισχυρή και αποτελεσματική απάντηση στην κρίση

Εικόνα
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών εμπιστεύεται τους Ευρωπαίους ότι θα «πάρουν τις δύσκολες αποφάσεις». Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κάλεσε χθες τους Ευρωπαίους να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις κατά της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σε αυτές τις «δύσκολες αποφάσεις».

Αντίστροφη μέτρηση για Ελλάδα – Ευρωζώνη

Εικόνα
Σε ραντεβού στα…τυφλά απειλεί να εξελιχθεί, πριν καν ξεκινήσει, η προσπάθεια της Ευρωζώνης να βρει νέα αποτελεσματική «θεραπεία» στην κρίση χρέους και την εξελισσόμενη μετάστασή της στον χρηματοοικονομικό τομέα, αυξάνοντας τον κίνδυνο να βρεθεί η Ελλάδα αντιμέτωπη με λύσεις που απεύχεται. Χθες μέσα σε μερικές ώρες η Ευρώπη έριξε στο τραπέζι και «μισοέκαψε» την λύση μόχλευσης των κεφαλαίων του EFSF, χωρίς αύξηση των εγγυήσεων από τις χώρες μέλη. Ταυτόχρονα ήρθε στην επιφάνεια και η διχογνωμία μεταξύ των κρατών για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να κουρέψει το χρέος της σε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που προβλέπει το πρόγραμμα roll over των ελληνικών ομολόγων (PSI)

Γιατί το ελληνικό κράτος είναι ήδη σε κατάσταση παύσης πληρωμών

Εικόνα
Ο όρος «ελεγχόμενη χρεοκοπία» που υιοθέτησε και λανσάρισε σε διεθνές επίπεδο η Ευρώπη είναι νεολογισμός. Στην περίπτωση της Ελλάδος βλέπουμε για πρώτη φορά το πώς λειτουργεί στην πράξη. Κατά βάση στηρίζεται σε μια διαδικασία αξιολόγησης, που πάγια έχει το ΔΝΤ . Στο ποια δηλαδή είναι η προτεραιότητα αποπληρωμής, όταν οι πόροι ενός κράτους δεν είναι αρκετοί για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ για την Ελληνική Δημοκρατία

Εικόνα
Η αντιμετώπιση λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί εξευτελιστική για την Ελληνική Δημοκρατία. Ωστόσο, όσο σκληρή κι αν είναι η λέξη, απηχεί πλήρως στην πραγματικότητα.  Όπως επισημαίνεται σήμερα και από έμπειρους οικονομικούς παρατηρητές, η χώρα μας είναι η πρώτη στα χρονικά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που υποχρεώνεται να υπογράψει σε χαρτί τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει προκειμένου να εξασφαλίσει τα κεφάλαια που της αναλογούν στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν γίνει.

Άψυχοι, άτολμοι και άνευροι σύρθηκαν στο ΝΑΙ οι 154 του ΠΑΣΟΚ και η ανεξάρτητη Έλσα Παπαδημητρίου

Εικόνα
Δεν έγινε η έκπληξη! Δεν υπήρξαν οι διαρροές που φοβόταν η Κυβέρνηση- έτσι υποστήριζε - ώστε να γίνει "το ατύχημα" και να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Η Βουλή με 155 θετικές ψήφους και 143 κατά , πέρασε την τροπολογία για την επιβολή του "ειδικού τέλους στα ακίνητα". Έξω από το Κοινοβούλιο, είχαν συγκεντρωθεί περίπου χίλιοι αγανακτισμένοι. Ομάδα περίπου 30 ατόμων επιχείρησε επεισόδια, αλλά διαλύθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που περιφρουρούσαν το κτήριο. Εκτός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισε την τροπολογία και η ανεξάρτητη βουλευτής, Έλσα Παπαδημητρίου...

“Η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει στάση πληρωμών στο χρέος και να βγει από την Ευρωζώνη”

Εικόνα
  Του Στέργιου Σκαπέρδα , καθηγ. Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Irvine .