Απο τους πιο πλούσιος ανθρώπους στον κόσμο ο σοσιαλιστής Hosni Mubarak

Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, ο Hosni Mubarak μπορεί και να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, οι ειδικοί επί θεμάτων Μέσης Ανατολής υπολογίζουν τη περιουσία της οικογένειας του Αιγύπτιου προέδρου να ανέρχεται στα $70 δισεκατομμύρια. mubarak Απο τους πιο πλούσιος ανθρώπους στον κόσμο ο σοσιαλιστής Hosni Mubarak
Αν το νούμερο είναι ακριβές, τότε όπως γράφει και η New York Post, ο Mubarak είναι πολύ πιο πλούσιος από ότι ο Μεξικανός επιχειρηματίας Carlos Slim, και ο Αμερικανός μαικήνας Bill Gates, οι οποίοι σύμφωνα με το αξιόπιστο σε αυτά περιοδικό Forbes, αξίζουν περί τα $53 δισ. έκαστος.
Τα κεφάλαια του Αιγύπτιου ηγέτη βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς εκτός της χώρας, ενώ υπάρχει και τεράστια ακίνητη περιουσία στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Λος Άντζελες, και στην Ερυθρά Θάλασσα.
Σύμφωνα με το ABC News, ο Mubarak έχει κερδίσει πάρα πολλά χρήματα από τις επενδύσεις που έχει κάνει, και όπως λένε οι αναλυτές, υπήρχε μεγάλη διαφθορά στο καθεστώς του, το οποίο ρουφούσε τους δημόσιους πόρους για ίδιον όφελος. Πάντως, πιστεύεται πως και οι υπόλοιποι απολυταρχικοί ηγέτες των αραβικών χωρών διαθέτουν παρόμοιου μεγέθους περιουσίες.                 
http://www.antinews.gr/2011/02/10/84789/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!