Η ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


 Αν οι Κούρδοι ακολουθήσουν το παράδειγμα των υποστηρικτών της Αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο τότε θα επιτευχθεί ο στόχος του κουρδικού κινήματος για Ειρήνη και η Τουρκική Κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα για την επίλυση του Κουρδικού ζητήματος.


Ο Κούρδος ηγέτης
Αμπντουλάχ Οτζαλάν μιλώντας με τους δικηγόρους του, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας επίσκεψης τους  στο Ιμραλί επανέλαβε την έκκληση του για διάλογο και προειδοποίησε ότι, αν οι δίοδοι του διαλόγου μπλοκαριστούν τότε η βία και οι συγκρούσεις θα αρχίσουν και πάλι μεταξύ του τουρκικού στρατού και Κούρδων ανταρτών, κάτι τέτοιο θέλουμε να το αποφύγουμε για να υπάρξει ειρήνη με δημοκρατικά μέσα. 

Στις δηλώσεις του ανέφερε ότι  ο  ιρακινός πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί δύναται να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο (ήταν μεσολαβητής και το 1993) μεταξύ  του κουρδικού κινήματος και της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας ότι κανένας Κούρδος στο Νότιο Κουρδιστάν δεν μπορεί να νοιώθει ασφαλής αν τα δικαιώματα των Κούρδων του Βορρά δεν είναι σεβαστά..


Ο Ocalan δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μεταξύ του ιδίου και μιας αντιπροσωπείας του Τουρκικού Κράτους.Η περίοδος μέχρι το Μάρτιο είναι πολύ σημαντική καθώς θα φανεί η ανταπόκριση της Τουρκίας στις προτάσεις του και θα υπάρχουν ενδείξεις για τους σχεδιασμούς της Τουρκικής Κυβέρνησης αναφορικά με το PKK.


Ο Κούρδος ηγέτης δήλωσε πως  οι συνθήκες κράτησής του θα πρέπει να αλλάξουν εάν η Τουρκία επιθυμεί να διαδραματίσει ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία  "Κανείς δεν μπορεί να περιμένει από μένα να διαδραματίσω κάποιο  ρόλο υπό αυτές τις συνθήκες" δήλωσε χαρακτηριστικά.


Επέκρινε με  δριμύτατα και πάλι την τουρκική κυβέρνηση λέγοντας ότι η μόνη πρόθεση της ισλαμικής κυβέρνησης είναι να συντρίψει τα κουρδικά πολιτικά κόμματα και να γίνει η μοναδική πολιτική δύναμη στην κουρδική περιοχή.


Ο Κούρδος ηγέτης είπε ότι το ΑΚΡ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο ισλαμικό πολιτικό κόμμα στην κουρδική περιοχή, χρησιμοποιώντας τη Χεζμπολάχ και προειδοποίησε όλους τους Κούρδους να είναι σε επιφυλακή 

http://en.firatnews.com/index.php?rupel=article&nuceID=1833

www.kurdish-info.eu/
,Αναδημοσίευση απο Infognomonpolitics

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!