ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ


Περισσότερα από 30 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα εξαιτίας του ιού Η1Ν1. Σε επιφυλακή οι αρχές που εκτιμούν ότι η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση. Επιφυλακτικοί οι πολίτες απέναντι στο εμβόλιο
Σε επαγρύπνηση έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές, λόγω της έξαρσης που παρουσιάζει την περίοδο αυτή η γρίπη και κυρίως το στέλεχος του ιού Η1Ν1.
Σημειώνεται πως 34 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από το στέλεχος αυτό, ενώ μόνο το 5,9% του πληθυσμού έχει κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο φέτος. Αντίστοιχα τα προηγούμενα χρόνια εμβολιαζόταν κάθε χρόνο το 10,5% του πληθυσμού και πέρυσι, με το πανδημικό εμβόλιο, το 7,5%.
Ο λόγος για αυτήν την πτώση είναι, όπως δήλωσε σήμερα η καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Τζένη Κουρέα - Κρεμαστινού, το γεγονός ότι οι πολίτες τηρούν επιφυλακτική στάση έναντι του αντιγριπικού εμβολιασμού.
Η καθηγήτρια κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες ενώ επισήμανε ότι ο ιός προσβάλλει και νέους-υγιείς ανθρώπους, ορισμένοι από τους οποίους έχασαν τη μάχη για τη ζωή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, σε συνάντηση εργασίας για την εποχική γρίπη και την κατάσταση στην Ελλάδα, επανέλαβαν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και ότι έστω και τώρα που η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση, και αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, μπορούν να εμβολιαστούν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλώθηκαν σήμερα 15 νέα κρούσματα, νοσηλεύονται 77 ασθενείς σε ΜΕΘ, ενώ συνολικά από την αρχή της χρονιάς έχουν εισαχθεί για νοσηλεία σε νοσοκομεία 146 άτομα.ΠΗΓΗ:NEWS  247

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!