ΣΚΟΠΙΑ: ΟΥΑΣΙΓΚΟΝ ΚΑΛΕΙ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ

Φεβρουάριος 6, 2011.

Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, μια μέρα, μετά την επιστροφή του προέδρου, Γκεόργκι Ιβάνοφ, από τις ΗΠΑ, μεταβαίνει και αυτός στην Ουάσιγκτον, έπειτα από κάλεσμα της ηγεσίας της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία εκτιμά ότι η κυβέρνησή του, δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Η αμερικανική πρεσβεία σήμερα επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης, Τζο Μπάιντεν.


«Σχετικά με το λεπτομερές  πρόγραμμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού  μπορείτε ενημερωθείτε από την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού  γραφείου. Στην Ουάσιγκτον, πάντως, αναμένεται να συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανυπομονεί να συζητήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα»,  σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν  χθες από την τηλεόραση ‘Άλφα’.
Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανός πρέσβης Φίλιπ Ρίκερ την περασμένη εβδομάδα είχε μια σειρά  ενημερωτικών συναντήσεων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πΓΔΜ  κυρίως για το πρόβλημα της δημοκρατίας που αντιμετωπίζει.
Προφανώς οι επισημάνσεις του προξένου να έκρουσαν τον κώδωνα κινδύνου στους κορυφαίους διπλωμάτες των ΗΠΑ και η ξαφνική επίσκεψη  του Γκρούεφσκι στις ΗΠΑ, ακολουθεί των επαφών που είχε ο αμερικανός πρέσβης στην Ουάσιγκτον.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, προσπαθεί  να διαψεύσει φήμες που διαδόθηκαν για άμεση επίσκεψη Γκρούεφσκι μετά από κάλεσμα της Ουάσιγκτον. Με ανακοινώσεις της  αναφέρει ότι από τον περασμένο Οκτώβριο εργάζεται για την επίσκεψη αυτή,  χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες. Η ανακοίνωση, όμως αυτή, έρχεται σε μια στιγμή σοβαρής κριτικής της πΓΔΜ όχι μόνον από τις ΗΠΑ αλλά και από τις Βρυξέλλες.

,,За деталите за плановите за патувања на премиерот ве упатуваме на неговиот кабинет, но кога ќе биде во Вашигтон очекуваме тој да се сретне со државниот секретар Хилари Клинтон и со потпретседателот Џо Бајден, кои со нетрпение го очекуваат за да разговараат за актуелната ситуација, како и за статусот на напредокот на македонија во евроатлантските интеграции,, - соопштуваат од амбасадата, со што ја потврдуваат вчерашната информација објавена од АЛФА.
Τις τελευταίες ημέρες, όλοι σχεδόν, οι πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στη χώρα, εξέφρασαν την ανησυχία τους  για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, την έλλειψη διαλόγου, την κακή λειτουργία του δικαστικού σώματος και την πίεση που ασκείται στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης.
 Και αυτοί είναι οι παράγοντες οι οποίοι καθορίζουν  εάν και πόσο η πΓΔΜ πληροί τις βασικές προϋποθέσεις μιας δημοκρατικής χώρας.
--
Δημοσιευση: ALFA TV, 6.2.2011.
You might also like:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!