ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΩΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρακολουθούμε με φανερή αμηχανία την “λαική εξέγερση” στην Τυνησία που ανέτρεψε την Κυβέρνηση του Ben Ali και τα παρόμοια “γεγονότα” που συμβαίνουν στην Αίγυπτο, την Υεμένη κ.λ.π.
nile delta map lg To Μεσογειακό Τσουνάμι των Πορτοκαλί Επαναστάσεων
Η πληροφόρηση που μας δίνουν τα ΜΜΕ τόσο τα διεθνή όσο και τα εγχώρια φανερώνουν μιά γενικευμένη λαική δυσαρέσκεια που έχει ξεσπάσει ενάντια στις Αραβικές Κυβερνήσεις λόγω της “ανόδου των τιμών των τροφίμων” και η οποία εξελίσσεται σε “λαική επανάσταση” η οποία απειλέι την ανατροπή των Αραβικών Καθεστώτων της Μεσογείου.
Η εικόνα αυτή συμπλέκεται επικοινωνιακά με τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελληνική Επικράτεια με κύριο άξονα την “κατάληψη” της Νομικής από τους επικοινωνιακούς χορογράφους της σχολής Σόρος.

Ετσι ο μέσος Ελληνας βλέπει μεγάλες μάζες μουσουλμάνων διαδηλωτών να αντιδρούν δυναμικά στην “αύξηση” των τιμών των τροφίμων και απο την άλλη μεριά μουσουλμάνους λαθρομετανάστες να εκβιάζουν το Ελληνικό Κράτος με την μέθοδο της κατάληψης Δημόσιου Κτιρίου ,συνεπικουρούμενοι και κατευθυνόμενοι , με στρατιωτική πειθαρχία, από τους τρόφιμους της φιλανθρωπικής Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.
Ενώ αυτά συμβαίνουν οι εγκέφαλοι της CIA και του State Department πανηγυρίζουν για την επιτυχία τους στην Τυνησία που αποτελεί το πρότυπο της δεύτερης γενιάς “πορτοκαλί επαναστάσεων.
Στόχος του είναι η ανατροπή η η αποδυνάμωση των καθεστώτων της Λιβύης, της Αιγύπτου, της Συρίας, της Ιορδανίας, της Αλγερίας, της Υεμένης και ίσως και άλλων χωρών.
Ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες ανατροπής του Ιταλού Πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι (λόγω της φιλίας του με τον Πούτιν και της υποστήριξης του Αγωγού Southstream.
Η δράση αυτή επεκτείνεται και στην Αλβανία με την εντεινόμενη αντίδραση της αντιπολίτευσης του Ράμα εναντίον του Πρωθυπουργού Μπερίσα.
Τα γεγονότα αυτά δεν αφορούν μόνο ένα Αραβικό αλλά μάλλον ένα Παν-Μεσογειακό όργιο αποσταθεροποίησης.

Η “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ” ΚΑΙ ΟΧΙ Η “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΣΕΜΙΩΝ”
Οι σχεδιαστές των ιμπεριαλιστών της Ουάσιγκτων πιστεύουν πλέον οτι έχουν αναθεωρήσει με επιτυχία το μοντέλο της “πορτοκαλί επανάστασης” το οποίο αποτυγχάνοντας στον Λίβανο και στήν Ουκρανία όπως επίσης στο Ιράν και στην Γεωργία όπου υποστήριξαν τον τρελλό Σακασβίλι, μετά την επιτυχία τους στην Τυνησία.

Τα γεγονότα της Τυνησίας τους κατέδειξαν ότι η εφαρμογή της νέας εκδοχής του “λαικού πραξικοπήματος” είναι πιό κοντά στην σημερινή πραγματικότητα, ειδικά εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και απορρύθμισης της παγκοσμιοποιημένης καζινο-οικονομίας.
Η “επανάσταση” στην Τυνησίας ενώ προσδιορίζεται απο τα ΜΜΕ σαν “επανάσταση των γιασεμιών” θα ήταν ακριβέστερος ο προσδιορισμός της σαν κλασσική “επανάσταση των πεινασμένων”.
Η “επανάσταση” στην Τυνησία ξεκίνησε απο την Wall Street που λεηλατεί σήμερα τον πλανήτη μεσω των εξωφρενικά υψηλών τιμών των τροφίμων και των καυσίμων που προκαλείται απο την κερδοσκοπία των παραγώγων, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας και υποαπασχόλησης καθώς και την γενική οικονομική απελπισία. Ο πυροκροτητής ήταν η τραγική αυτοκτονία ενός πωλητή λαχανικών τον οποίον παρενοχλούσε η αστυνομία.

Ο Ben Ali έδωσε μάχη γιά να παραμείνει στην εξουσία μειώνοντας τις τιμές των τροφίμων.Κάτι ανάλογο έκανε και η ιορδανική κυβέρνηση μειώνοντας κατα 5% τις τιμές των τροφίμων.
Ο οικονομικός χαρακτήρας της τρέχουσας αναταραχής θέτει ένα πραγματικό πρόβλημα για τους ιμπεριαλιστές της Ουάσιγκτων, δεδομένου ότι το Στειτ Ντιπάρτμεντ καθορίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα αποκλειστικά σε πολιτικούς και θρησκευτικούς όρους και ποτέ σαν θέμα οικονομικών η κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο έλεγχος των τιμών, οι μισθοί, οι παροχές ανεργίας, τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας, η υγειονομική περίθαλψη, η στέγαση, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ρύθμιση του τραπεζικού συστήματος, οι προστατευτικοί δασμοί και τα υπόλοιπα εργαλεία αυτοάμυνας των εθνικών οικονομιών δεν έχουν θεση στην ατζέντα της Ουάσιγκτων.
Τα δυτικά ΜΜΕ έδειξαν εικόνες με τα “επαναστατημένα” πλήθη της Τυνησίας τα οποία κρατούσαν πανώ με το σύνθημα “Ναί μπορούμε!” αντί του πιό λαικού και ρεαλιστικού συνθήματος “Οι τιμές των τροφίμων είναι υψηλές!”

Ο Ben Ali ήταν στην εξουσία για 23 χρόνια.Στην Αίγυπτο , ο Πρόεδρος Μουμπάρακ βρίσκεται στην εξουσία εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.Η οικογένεια Ασαντ στην Συρία κυβερνά την χώρα περίπου τρείς δεκαετίες.Στην Λιβύη , ο συνταγματάρχης Καντάφι βρίσκεται στην εξουσία εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Ο Χαφεζ Ασαντ ήθελε να τον διαδεχθεί ο γιός του που πέθανε πρίν δεκα χρόνια, και ο Μουμπάρακ με τον Καντάφι προσπαθούν να κάνουν το ίδιο πράγμα.
Οι ΗΠΑ είναι φανερό ότι δεν θέλουν πλέον τέτοιες δυναστείες και γι αυτό το λόγο σχεδιάζουν την ανατροπή τους και την τοποθέτηση κυβερνήσεων μαριονέτων με στόχο να παίξουν επιθετικά εναντίον του Ιράν,της Κίνας και της Ρωσίας. Η έλλειψη οργανωμένης λαικής αντιπολίτευσης με εθνικό προσανατολισμό και αιτήματα κοινωνικής ανατροπής επιτρέπει στην CIA την τοποθέτηση υποψηφίων κυβερνητών της επιλογής της.
Η εμμονή της Ουάσιγκτων για την ανατροπή αυτών των κυβερνήσεων έχει να κάνει με το Ιράν,την Κίνα και την Ρωσία.Οσον αφορά στο Ιράν είναι εμφανής η πολιτική του Στειτ Ντιπάρτμεντ για την δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου των μελλοντικά εδραιωμένων καθεστώτων των Σουνιτών εναντίον του Σιιτικού Ιράν και των διαφόρων συμμάχων του στην περιοχή.
Οι ΗΠΑ θέλουν ένα μέτωπό “προθύμων” χωρών εναντίον του Ιράν και τα ήδη υφιστάμενα καθεστώτα των χωρών αυτών έχουν αποδειχθεί απρόθυμα να το πράξουν αυτό.
Οσον αφορά στην Κίνα οι ΗΠΑ ανησυχούν για την τεράστια οικονομική διείσδυση της και ευελπιστούν οτι αν ανατρέψουν την σημερινή ηγεσία του Ιράνκαι τοποθετήσουν δικιά τους τότε θα είναι δυνατή η άσκηση τεράστιας πίεσης προς την Κίνα -σε περίπτωση διάρρηξης των οικονομικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας- μέσω της παροχής πετρελαίου και πρώτων υλών.Ας σημειωθεί ότι ένα απο τα συνθήματα της αποτυχημένης “πορτοκαλί ” επανάστασης στο Ιράν ήταν “Θάνατος στη Ρωσία, θάνατος στην Κίνα”.

Επιπλέον η αμερικανική εχθρότητα εναντίον της Ρωσίας παραμένει αμείωτη παρά την πρόσφατη επικύρωση της START II.
Αν γιά παράδειγμα προκληθεί μιά “πορτοκαλί” επανάσταση και ανατροπή του καθεστώτος της Συρίας τότε είναι σίγουρο ότι η ναυτική παρουσία της Ρωσίας στο λιμάνι του Ταρτούς- η οποία διαταράσσει τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ- θα τερματιστεί άμεσα.
ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ
Η σημερινή υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είναι αυτή που έδωσε το έναυσμα για το ξεκίνημα της ανατροπής των Αραβικών -κατάρχήν-καθεστώτων με την ομιλία της στην Ντόχα του Κατάρ όταν προειδοποίησε τους Αραβες ηγέτες να μεταρρυθμίσουν τις οικονομίες τους(σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ) και να πατάξουν την διαφθορά στις χώρες τους.
Ο Cass Sunstein Διευθυντής του Γραφείου πληροφοριών και κανονιστικών υποθέσεων του Λευκού Οίκου. Ο Robert Malley ο οποίος ηγείται σήμερα του Προγράμματος για την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική του International Crisis Group (ICG), μιάς οργάνωσης που χρηματοδοτείται απο τον George Soros και λειτουργεί με βάση την στρατηγική του Zbigniew Brzezinski.
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ
Ο Αραβικός κόσμος χρειάζεται να πάρει μερικά θεμελιώδη μαθήματα σχετικά με τους “πορτοκαλί” επαναστατικους μηχανισμούς της CIA οι οποίοι αναπαραγώμενοι θα έχουν τα τραγικά αποτελέσματα της Γεωργίας , της Ουκρανίας κ.α.
Στον εξαθλιωμένο σημερινό κόσμο της οικονομικής ύφεσης είναι επιτακτική η ύπαρξη ένός προγράμματος μεταρρυθμίσεων ικανού γιά την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων από τις αρπακτικές δυνάμεις της οικονομικής παγκοσμιοποίησης.
Κατά συνέπεια οι αραβικές κυβερνήσεις και όχι μόνον πρέπει να αποβάλλουν αμέσως όλους τους υπαλλήλους του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των άλλων Πιστωτικών Ιδρυμάτων. Οι Αραβικές χώρες που βρίσκονται σήμερα κάτω απο τον ζυγό του ΔΝΤ-κυρίως η Αίγυπτος και η Ιορδανία- πρέπει μονομερώς να απαλλαγούν από αυτό και να επαναβεβαιώσουν την εθνική τους κυριαρχία.Κάθε Αραβικό κράτος θα πρέπει άμεσα να κυρήξη στάση πληρωμών με την μέθοδο που ακολούθησε η Αργεντινή πτος όλα τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ξεκινώντας από τα ποσα που υποτίθενται οτι οφείλονται στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα.Τα περιουσιακά στοιχεία των ξένων πολυεθνικών εταιριών και νονοπολιακών επιχειρήσεων θα πρέπει να εθνικοποιηθούν άμεσα-ιδίως των εταιριών πετρελαίου.Τα βασικά είδη διατροφής και τα καύσιμα θα πρέπει να υποβληθούν σε ελέγχους τιμών με δρακόντειες ποινές για τους κερδοσκόπους.Πρέπει να επιβληθούν προστατευτικοί δασμοί και επιδοτήσεις στις τιμές των τροφίμων κ.α.
Το πιό σημαντικό μέτρο όμως είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και η χρησιμοποίηση τους σαν εργαλείο ανάπτυξης της χώρας.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ
Η γεωπολιτική θέση της χώρας μας την εμπλέκει άμεσα στις εξελίξεις που συμβαίνουν σήμερα στην Μέση Ανατολή.Η πολιτική της ειρηνικής συνυπαρξης με την Τουρκία και το ειδύλιο με το Ισραήλ φέρνουν και την Ελλάδα στο μέσον των εξελίξεων. Η περικύκλωση του Ισραήλ απο τους Μουσουλμάνους με μόνη διέξοδο γιά την ροή φυσικού αερίου την Κύπρο και την Ελλάδα αποτελεί πλέον γεγονός.

Η ξαφνική μεταβολή της πολιτικής προς την Τουρκία της Ελληνικής Κυβέρνησης και οι εναγκαλισμοί προς το Ισραήλ δημιουργούν τις προυποθέσεις μιάς μάχης εντός της Ελλάδας που απο το αποτελεσμα της θα κριθεί ποιός θα είναι ο επικυρίαρχος της.
Η μέν Τουρκία με εκτελεστικό βραχίονα τους χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες και τους ντόπιους συνεργάτες της που επιχορηγούνται απο τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες-βλέπε συμμετοχή Ελλήνων στο πλοίο προς την Γάζα, και τις διασυνδέσεις με τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες- θα αποπειραθει να δημιουργήσει κλίμα αναταραχής με κοινωνικες προεκτάσεις.
Στόχος είναι η αποσταθεροποίηση της χώρας και ενδεχόμενα απόπειρα εφαρμογής στρατιωτικού σχεδίου κατάληψης του ευρισκόμενου σε στρατηγική θέση Καστελορίζου.
Φαίνεται οτι ο Γ.Α.Παπανδρέου πούλησε τον καρντάση Ερντογάν σχετικά με τις υποσχέσεις για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μόλις έλαβε την εντολή συνεργασίας με το Ισραήλ.
Οι κινούμενοι με στρατιωτική πειθαρχία λαθρομετανάστες καταληψίες καθώς και η διασπορά τους σε διάφορα καταλύμματα όπως και η με στρατιωτική πειθαρχία εκτελεσθείσα επιχείρηση δείχνουν οτι οι οργανωτές δεν είναι άμοιροι στρατιωτικών γνώσεων.

Απο δώ και πέρα το σενάριο έχει πολλές παραλλαγές ανάλογα με τις δυνάμεις που θα επενεργήσουν και το όποιο τυχαίο γεγονός θα επισυμβεί πέραν των σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να δείξει ψυχραιμία και να μην κινηθεί κατα τα πρότυπα των “πορτοκαλί” επαναστάσεων τα αποτελέσματα των οποίων θα τον οδηγήσουν σε χειρότερη θέση υποταγής.
Οι “πορτοκαλί” επαναστάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Μέση Ανατολή δεν πρέπει να αποτελέσουν το πρότυπο γιά τους Ελληνες.
Ξαφνικά μιά ωραία πρωία όλοι οι αραβικοί λαοί θυμήθηκαν οτι ζουν κάτω απο καταπιεστικά καθεστώτα και ξεσηκώθηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα βγαίνοντας στους δρόμους αλαλάζοντας και καταστρέφοντας.

ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
http://underinformation.wordpress.Αναδημοσίευση απο The Net War

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!