ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΡΙΖΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ




Ιορδανία
Το σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τη λήψη μέτρων για μεταρρυθμίσεις ζήτησε ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας μετά τις κινητοποιήσεις διαδηλωτών στη χώρα, που ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα αποδέχθηκε την παραίτηση του Σαμίρ Ριφάι και κάλεσε το δημοφιλή πολιτικό, Μαρούφ Μπακχίτ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση. Ζήτησε, επίσης από τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Μπακχίτ να φέρει εις πέρας “πραγματικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα αντανακλούν το όραμά μας για σύγχρονες μεταρρυθμίσεις εν γένει που θα υποστηρίζουν τη δράση μας υπέρ της δημοκρατίας”, όπως ανακοίνωσε το παλάτι.
Τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στη χώρα με αίτημα την παραίτηση του Ριφάι, λόγω της οικονομικής πολιτικής του.
“Θέλουμε μεταρρυθμίσεις που θα ανοίξουν το δρόμο στο λαό μας για τις μεγάλες ευκαιρίες και την αξιοπρεπή ζωή που του αξίζει”, προσθέτει ο βασιλιάς στην επιστολή του.
Ο διορισμός του Μπακχίτ, στρατιωτικού εν αποστρατεία, ο οποίος είχε διατελέσει πρεσβευτής στην Τουρκία (2002) και μετέπειτα στο Ισραήλ (2005), αναμένεται να ηρεμήσει την κατάσταση στην Ιορδανία, καθώς είναι πολύ δημοφιλής.
Αξιωματούχοι του Μετώπου Ισλαμικής Δράσης (FAI), κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ιορδανία, δήλωσαν χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, αντίθετα με αυτό που συμβαίνει στην Αίγυπτο, η αντιπολίτευση δεν ζητεί αλλαγή καθεστώτος στο βασίλειο, αλλά πολιτικές μεταρρυθμίσειs.                ΠΗΓΗ:Antinews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!