Εκνευρισμός για την τουρκική κορβέτα

Σε διαβήματα διαμαρτυρίας και ενημέρωση του ΝΑΤΟ αναμένεται να προχωρήσει η Αθήνα, έπειτα από τη νέα τουρκική επίδειξη θράσους με την κορβέτα «Mποντρούμ» να πλέει ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων.
Υπενθυμίζεται ότι προχτές το απόγευμα η κορβέτα, που είχε ξεκινήσει από τη Σμύρνη, κινήθηκε βόρεια της Χίου και στη συνέχεια δυτικά των Ψαρών σε διεθνή ύδατα. Από εκεί, τήρησε νοτιοδυτική πορεία και εισήλθε εντός των εθνικών χωρικών υδάτων μεταξύ Τήνου – Μυκόνου, ενώ κινήθηκε επί αρκετές ώρες ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων.

Την τουρκική κορβέτα ακολουθούσε σε μικρή απόσταση ελληνική πυραυλάκατος, η οποία πολλές φορές την κάλεσε να αποχωρήσει από τον ελληνικό χώρο με τα προβλεπόμενα, διεθνώς καθορισμένα προειδοποιητικά σήματα, ωστόσο οι Τούρκοι δεν ανταποκρίθηκαν σε καμία περίπτωση. Η κίνηση της τουρκικής κορβέτας έγινε με πρόσχημα την εκτέλεση νατοϊκής άσκησης, όμως οι ελιγμοί ανάμεσα σε ελληνικά νησιά αποδεικνύουν ότι δεν επελέγη η πιο γρήγορη πορεία. Οταν το τουρκικό πολεμικό πλοίο βγήκε από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, έπλευσε ανατολικά και κατέληξε νοτιοανατολικά της Ρόδου.


Αρμόδιες διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται για «αβλαβή διέλευση», καθώς η Αγκυρα ακολουθεί κατά σύστημα πλέον αυτήν την τακτική, με στόχο να υπενθυμίσει τις θέσεις της για το Αιγαίο. Εντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ, Μαργαρίτη Τζίμα, να κατηγορεί την κυβέρνηση για «μυστική διπλωματία», που ενισχύει το τουρκικό θράσος. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης έφτασε στο σημείο να ζητήσει να βυθιστεί το τουρκικό σκάφος (!), ενώ πιο συγκρατημένη ήταν η ηγεσία του κόμματος.,Αναδημοσίευση απο inmfognomonpolitics

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!