Νέος ... Τσουκάτος ανακαλύφθηκε στο ΠΑΣΟΚ, αυτή την φορά για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

 Ο Γ.Μπλέτσιος είναι ο άνθρωπος του 1 εκατ. ευρώ των Type 214 λένε οι Γερμανοί Εκτύπωση E-mail
Image Ο Γιάννης Μπέλτσιος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, κατονομάζεται σε δικογραφία της εισαγγελίας του Μονάχου ως αποδέκτης προμήθειας 1 εκατομμυρίου ευρώ. Αυτό αναφέρει  ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, η οποία επικαλείται πληροφορίες από τη Γερμανία. Σύμφωνα με αυτές ο Μπέλτσιος συμμετείχε στην αποκαλούμενη "Ομάδα Α",που είχαν δημιουργήσει οι Γερμανοί προκειμένου να διακινήσουν μίζες 55 εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση των υποβρυχίων του ελληνικού ΠΝ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μπέλτσιος έχει περιγραφεί "φωτογραφικά" από τον Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν τον νούμερο "2" της γερμανικής εταιρείας HDW, η οποία είχε αναλάβει την ναυπήγηση των τεσσάρων υποβρυχίων. Ο Χάουν φέρεται να έχει μιλήσει για "έλληνα αρχιτέκτονα, τον οποίο σύστησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για να συμμετέχει στην "Ομάδα Α". Το επάγγελμα του Μπέλτσιου είναι αρχιτέκτονας.
Image
Τον Μπέλτσιο φέρεται να έχει εμπλέξει στην υπόθεση ο Έλληνας εφοπλιστής Μ.Ματαντός,ο οποίος αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια και ο οποίος καταθέτοντας σε Γερμανούς εισαγγελείς λέγεται ότι κατέθεσε πως έδωσε ο ίδιος προμήθεια 1 εκατομμυρίου ευρώ στον Γ.Μπέλτσιο. Ο Ματαντός, που έχει αποσυρθεί τώρα από τιην εταιρεία που έκανε τα "λαδώματα" στην Ελλάδα και έχει αφήσει σε έναν πρώην συνεργάτης του την διαχείρισή της, θεωρείται ένας από τους δύο Έλληνες που δσιακινούσαν το "μάύρο χρήμα" της HDW.
Ο ίδιος ο Μπέλτσιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση και λέει ότι ο Ματαντός του είναι άγνωστος.
Η εφημερίδα ωστόσο παρουσιάζει δύο έγγραφα από τα οποία προκύπτουν επικοινωνίες του Μπέλτσιου με τη HDW και της  Ferostaal της εταιρείας που είχε συσταθεί για να προωθεί την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα,εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο εφοπλιστής Μ.Ματαντός.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!