ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΕΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ......ΑΠΟΥΣΙΑ!!!


Μια σειρά από αναφορές στον Χριστιανισμό, απέτρεψε τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, προχθές στο Συμβούλιο, από τη συμφωνία για μια κοινή δήλωση που θα καταδικαζε τις θρησκευτικές διώξεις, μετά την πρόσφατη έξαρση των επιθέσεων κατά μειονοτήτων στο Ιράκ και την Αίγυπτο.
Αντ ‘αυτού, προτίμησαν να αποσύρουν το σχέδιο κειμένου καλώντας την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον να καταλήξει σε «συγκεκριμένες προτάσεις» για την ενίσχυση της ελευθερίας της θρησκείας, στέλνοντας το αρχικό κείμενο για επανεξέταση.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι ηγήθηκε της άποψης που οδήγησε σε απόρριψη του κειμένου που καταδίκαζε γενικά τις «τρομοκρατικές ενέργειες που στοχεύουν τόπους λατρείας», διεκδικώντας το έγγραφο να αναφέρεται συγκεκριμένα στις διώξεις σε βάρος των Χριστιανών, κάτι που αρκετοί υπουργοί θέλησαν να αποφύγουν. “Το τελικό κείμενο δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά των χριστιανών, ως εάν μιλούσαμε για κάτι άλλο, γι ‘αυτό ζήτησα αυτό το κείμενο να αποσυρθεί“, δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
Η Γαλλία υποστήριξε την Ιταλία σχετικά με την ανάγκη να συμπεριληφθούν οι αναφορές σε συγκεκριμένες μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανών και των Σιιτών μουσουλμάνων, καθώς η ίδια είχε θύματα, θρησκευτικού φανατισμού, στην δυτική Αφρική. Αντίθετα κάποιες σκανδιναβικές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ανήσυχες με αναφορές σε συγκεκριμένες θρησκείες, επικαλούμενοι μια «σύγκρουση των πολιτισμών”.
Η κα Ashton είπε ότι οι 27 υπουργοί είχαν συμφωνήσει να επεναξεταστεί το κείμενο και μελετηθεί η παράγραφος που αναφέρει ότι ζητούμε “να εξασφαλισθεί ότι θα αναγνωρίσουν τις επιμέρους κοινότητες της οποιασδήποτε θρησκείας, που δέχονται τις παρενοχλήσεις”.
Η Γαλλία, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Πολωνία (ισχυρές καθολικές χώρες) ήταν μεταξύ των χωρών της ΕΕ που είχαν ζητήσει τη συζήτηση της Δευτέρας για τις διώξεις των χριστιανών μετά από μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων που στρέφονται κατά των χριστιανικών μειονοτήτων.

Ο βομβαρδισμός μιας εκκλησίας στη Βαγδάτη τον Οκτώβριο του σκοτώθηκαν 46 άτομα και μια προφανή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της Κοπτικής Ορθόδοξης εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το Δεκέμβριο που άφησε 21 νεκρούς ήταν ανάμεσα στις επιθέσεις. Επίσης 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις σε δύο χριστιανικές εκκλησίες στη βορειοανατολική Νιγηρία κατά την γιορτή των Χριστουγέννων, ενώ έξι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη μια βόμβα σε μια Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στο νησί Jolo στις Φιλιππίνες.
Το Βατικανό έχει καταδικάσει τις επιθέσεις και τους περιορισμούς που αφορούν τους χριστιανούς σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία που είναι και η χώρα – κινητήρια δύναμη της ισλαμικής πίστης στη Μέση Ανατολή, όπως τις έχει καταδικάσει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος και παλαιότερα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλος.

Η Αθήνα στη συζήτηση αυτή ήταν ουσιαστικά απούσα, καθώς η ανυπεξ Μ. Ξενογιαννακοπούλου , που αντικαθιστούσε τον Δημ. Δρούτσα, δεν πηρε θέση ανάμεσα στις δυο απόψεις, απλώς συμφώνησε να επανεξεταστεί το κέιμενο και να παρουσιαστεί σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις. Ωστόσο η Αθήνα, θα έπρεπε να έχει σαφή θ΄πεση στο σχετικό ζήτημα καθώς σε σημαντικό βαθμό οι Χριστιανικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή ανήκουν στα Έλληνο-Ορθόδοξα Πατριαρχεία και κατ’ επέκταση η Αθήνα θα έπρεπε να έχει ειδικό βάρος στη λήψη της απόφασης αυτής. Πέραν αυτής όμως της συγκυρίας θα αποτελούσε μια ευκαιρία να ηγηθεί των ορθόδοξων χωρών (Βουλγαρία, Ρουμανία) που δεν παρενέβησαν μετά την Ελληνική “απουσίαΠΗΓΗ:e-dragoumanos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!