Πετρέλαιο,φυσικό αέριο:τι έχουν -πραγματικά- εντοπίσει οι ΗΠΑ.

Τελικά πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο; Οι φήμες δίνουν και παίρνουν,οι εκτιμήσεις το ίδιο για να μην μιλήσουμε για τις προσδοκίες των ενδιαφερόμενων κρατών και φυσικά για τα τερατώδη  σενάρια που κυκλοφορούν.


  Όμως η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή για να γίνεται σενάριο.

Έτσι κι αλλιώς σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το αμερικανικό Geological Survey (USGS) τα αποθέματα που υπάρχουν είναι πάρα πολύ μεγάλα.

Συνεπώς προς τι οι υπερβολές και η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων;

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Η περιοχή που έχουν προσδιορίσει ως πιο πλούσια σε αποθέματα απεικονίζεται στο χάρτη και εξηγεί γιατί το ενδιαφέρον για τη Κύπρο έχει γίνει ξαφνικά τόσο έντονο,με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α.Μέρκελ, να σπεύδει να επισκεφτει το νησί.


Πρόκειται για μία περιοχή έκτασης 83.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων!

Τι πιστεύουν οι αμερικανοί ότι υπάρχει σ΄ αυτή;

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 1,7 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου! Αρκετά μεγάλα αποθέματα όπως αναφέρονται στο εγκυρότατο Science Daily, το οποίο παρουσιάζει τις εκτιμήσεις του USGS.
Για να καταλάβετε το μέγεθος των ανεξερεύνητων αποθεμάτων που το USGS εκτιμά ότι υπάρχουν ,αρκεί να αναφέρουμε ότι το 2008 η παγκόσμια κατανάλωση φυσικού αερίου ήταν 110 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια με τη μεγαλύτερη κατανάλωση να την έχουν οι ΗΠΑ με 23 ,η Ρωσία με 17 και το Ιράν με 4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.
Όσο για το 1,7 δις βαρέλια πετρελαίου για να έχετε μέτρο σύγκρισης αναφέρουμε ότι το 2008 η παγκόσμια κατανάλωση ήταν 31 δισεκατομμύρια βαρέλια.






Αυτά περί πετρελαίου και φυσικού αερίου στη περιοχή...      ΠΗΓΗ:OnAlert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!