ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, Η ΣΥΡΙΑ;


Συρία Damaskus Safita Lattakia Homs Halab Palmyra Maaloula Irak Irak Jordanien Libanon Zypern Israel










Η λαϊκή εξέγερση που ξεκίνησε από την Τυνησία, πριν εξαπλωθεί στην Αλγερία, την Ιορδανία, το Σουδάν και φυσικά την Αίγυπτο, ενδεχομένως τώρα να κατευθύνεται στη Συρία.Όπως δημοσιεύει το CNN, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη χώρα καλούν σε μαζικές διαμαρτυρίες το Σάββατο ενάντια στη διακυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ.






Άλλες ομάδες οργανώνονται μέσω του Facebook, δημιουργώντας αρκετές σελίδες μέσω των οποίων ο κόσμος καλείται να κατέβει στους δρόμους της Δαμασκού και άλλων πόλεων.Οι διαμαρτυρόμενοι θέλουν καλύτερο επίπεδο ζωής, ανθρώπινα δικαιώματα και περισσότερο χώρο δράσης για τους νέους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών MiddleEastMedia, με έδρα την Ουάσινγκτον.




Μέχρι στιγμής είναι ασαφές πόσοι άνθρωποι θα συμμετάσχουν τελικά στις διαδηλώσεις. Πάντως μερικές χιλιάδες ήδη έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία μέσω της δημοφιλέστερης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.Την Κυριακή, το Σουδάν πήρε την πρώτη γεύση. Ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών αλλά και άλλων πολιτών διαδήλωσαν απαιτώντας την αποχώρηση της κυβέρνησης, ορμώμενοι από τα γεγονότα της Τυνησίας.




«Όχι στην αύξηση των τιμών, όχι στη διαθφορά» και «Τυνησία, Αίγυπτος, Σουδάν μαζί σαν ένα», ήταν κάποια από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.Όπως δημοσίευσε την επόμενη μέρα η εφημερίδα του Sudan Tribune, η αστυνομία προχώρησε σε 70 συλλήψεις την Κυριακή.Εν τω μεταξύ, σε μία άλλη σελίδα του Facebook καλούνται οι πολίτες της Υεμένης σε διαδήλωση την Πέμπτη.
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!