Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ


«Η δημιουργία μιας ομάδας, είναι η αρχή. Η διατήρησή της, είναι πρόοδος. Η αποτελεσματική της λειτουργία, είναι επιτυχία»
Χένρυ Φορντ


Το ότι η  χθεσινή ομιλία του κ. Σαμαρά  ήταν σημαντική αποδεικνύεται, μεταξύ άλλων, και από το  γεγονός ότι  η κρατική ΝΕΤ,  σε μια πρωτοφανή ενέργεια που θυμίζει τις χείριστες στιγμές του ΠΑΣΟΚ,  την «αγνόησε»!
  Και αυτό έγινε τώρα που, υποτίθεται, οι «ειδήσεις επέστρεψαν  στη ΝΕΤ» με την κα. Στάη!  Μάλλον οι κακές εποχές επέστρεψαν!  Αυτή η προκλητική ενέργεια δείχνει ότι η κυβέρνηση ανησυχεί. Και όταν ανησυχεί εκτρέπεται και υιοθετεί μεθόδους …Μουμπάρακ! Ας το έχουμε υπόψιν για αυτά που έρχονται!
Η Ν.Δ. του Σαμαρά αλλάζει
Το συμπέρασμα είναι ότι ο  κ. Σαμαράς, μεθοδικά κτίζει ένα άλλο κόμμα, με βασικά χαρακτηριστικά:
-τη συγκεκριμένη ιδεολογική φυσιογνωμία
-τις ξεκάθαρες απόψεις,
- το στέρεο αντιπολιτευτικό λόγο
-τους νέους ανθρώπους
-τη συγκροτημένη στρατηγική
Ειδικότερα:
Ιδεολογική φυσιογνωμία:
Με τη χθεσινή του τοποθέτηση ο κ. Σαμαράς προσδιόρισε ξεκάθαρα το ιδεολογικό στίγμα της  Ν.Δ.:
Ι.  Η Ν.Δ. είναι λαϊκό κόμμα και απευθύνεται   σε όλο το λαό, πέρα από στεγανά και  ιδεολογικά τείχη. Όπως είπε χαρακτηριστικά  «Εμείς δεν κάνουμε «στροφή», ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Ανοίγουμε την πολιτική μας και καλύπτουμε ολόκληρη την Κοινωνία. Υποσχόμαστε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με Ισονομία και Ευκαιρίες για όλους
ΙΙ. Η Ν.Δ. δεν αναζητεί ένα περιστασιακό  πλειοψηφικό  ρεύμα  που θα τη φέρει στην εξουσία. Αντιθέτως «χρειαζόμαστε ένα πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα. Που θα προκύψει, όχι απλά από οριακές μετακινήσεις οριακών ψηφοφόρων, αλλά από τη συνολική μετατόπιση της κοινωνίας στις ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, στα ιδανικά της Πατρίδας, της Δημοκρατίας, της Ανταγωνιστικότητας, της Ατομικής ευθύνης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Νέα ατζέντα
Ο κ. Σαμαράς, όμως, δεν έμεινε μόνο εκεί. Περιέγραψε και την ατζέντα με βάση την οποία θα δημιουργήσει τη νέα κοινωνική πλειοψηφία. Ποια είναι τα βασικά σημεία αυτής της ατζέντας;
Ι  Απεμπλοκή από το μνημόνιο. Η συνταγή του Μνημονίου έχει αποτύχει!  Αυτό αποτελεί την μεγάλη δικαίωση του κ. Σαμαρά γιατί είχε εναντιωθεί από την αρχή. Λιγότερος  από ένας χρόνος μνημονίου ήταν αρκετός, για να βυθίσει  την οικονομία σε ύφεση και την κοινωνία σε απόγνωση. Ακόμα και αυτοί  που τότε πανηγύριζαν για το μνημόνιο, σήμερα ομολογούν  ότι χρειάζεται μια άλλη  πρόταση εξόδου από την κρίση.
ΙΙ  Όμως, η κυβέρνηση πάλι οδηγείται σε λάθος κατεύθυνση. Αναζητά νέα μέτρα στο πλαίσιο του μνημονίου!  Γιαυτό  η  Ν.Δ. λέει «όχι σε νέα μέτρα!» Και λέει «όχι» επειδή ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχει μέτρα. Αυτό που ζητάει η Ν.Δ. είναι  διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των  δανείων, αλλά με ταυτόχρονα μέτρα Ανάπτυξης. Γιατί χωρίς ανάπτυξη η χώρα δεν θα ορθοποδήσει ποτέ, όσα δάνεια και αν πάρει!
ΙΙΙ. Η Ν.Δ. λέει ναι στον  ισοσκελισμό του Προϋπολογισμού, όχι  όμως, στις  ακρότητες της άκαμπτης συνταγματικής δέσμευσης. Γιατί είναι επικίνδυνο να δεσμεύεις από τώρα το απώτερο μέλλον. Να καταργείς ουσιαστικά τα περιθώρια της διακυβέρνησης ακόμα και σε έκτακτες περιστάσεις.
IV . Η  Ν.Δ. λέει όχι  στην  συνεκμετάλλευση του Αιγαίου  και ναι  στην άμεση ανακήρυξη, δηλαδή θέσπιση, της ΑΟΖ.
V. Στο θέμα  των λαθρομεταναστών, η Ν.Δ. θα φέρει  δική της εναλλακτική λύση για να αντικαταστήσει τον νόμο Ραγκούση.
VI. Η Ν.Δ. θα καταργήσει το άσυλο επειδή πλέον αυτό είναι απαίτηση της κοινωνίας.
VII. Στο θέμα της κάθαρσης και της ανάκτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου της χώρας, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν σαφής: «Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει, μπορεί να ξεκινήσουμε την κάθαρση από αύριο.
Όχι στα στρογγυλεμένα λόγια
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε το σύνθημα για πραγματική αντιπολίτευση. Είπε συγκεκριμένα: «Θέλω η Ν. Δ. να δίνει το «παρών» καθημερινά, παντού, σε όλα. Θέλω να απαντά συνεχώς στις προκλήσεις. Όχι μόνο στις προκλήσεις της κυβέρνησης, όπως έχουμε υποχρέωση. Αλλά και στις προκλήσεις των καιρών, όπως έχουμε καθήκον. Θέλω να παρεμβαίνετε παντού. Στο κοινοβουλευτικό έργο, στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. Να μην αφήνετε τίποτε να πέσει κάτω. Να εξαντλείτε την κριτική με μαχητικότητα, αλλά χωρίς κακοπιστία. Με συνέπεια, αλλά χωρίς απολογητική διάθεση. Με αιχμηρό λόγο, με καθαρές κουβέντες, όχι με στρογγυλεμένες γενικολογίες.»  Σε μια παράγραφο συνόψισε το διαχρονικό πρόβλημα της Ν.Δ.
Αν κρίνουμε από  τις  ανακοινώσεις  του κ. Μιχελάκη, θα διαπιστώσουμε  ότι ο νέος αντιπολιτευτικός λόγος γίνεται ήδη πράξη
Ο Α. Σαμαράς κερδίζει το παιχνίδι
Πολλοί είχαν αμφιβολίες και επιφυλάξεις, αν ο Αντώνης Σαμαράς, μπορούσε να βάλει τάξη και να ξαναδώσει ελπίδα σ’ ένα διαλυμένο κόμμα. Και από εδώ του ασκήσαμε κριτική. Πολλές φορές αυστηρή και ενίοτε άδικη. Γιατί βλέπαμε που το πήγαινε η Κυβέρνηση και ανησυχούσαμε.
Όμως, φαίνεται ότι σταδιακά και μεθοδικά, κερδίζει το παιγνίδι.  Για αυτό και η χθεσινή πρόκληση : «Τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να ξέρετε ότι θα τις κερδίσουμε εμείς! Γιατί αφουγκραζόμαστε τον κόσμο, πλησιάζουμε τον κόσμο και, με τη συμπεριφορά μας, κερδίζουμε τον κόσμο.Θα τις κερδίσουμε, όχι για να ικανοποιήσουμε τις δικές μας φιλοδοξίες, αλλά για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και να ξανα-στήσουμε τη χώρα στα πόδια της
Αρχίζουν να τον πιστεύουν ακόμα και οι δύσπιστοι.πηγή :Antinews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!