Για 20 χρόνια τουλάχιστον η Ελλάδα στα δεσμά


O Προβόπουλος απεκάλυψε το επικοινωνιακό σχέδιο τις Τραπεζικής Χούντας
« Θα πρέπει να μας γίνει μάθημα η πρόσφατη (τεχνητή) κρίση χρέους», και οι προσπάθειες σύγκλισης των βιοτικών επιπέδων, χρειάζεται να συνοδεύονται από πολιτικές που θα έχουν στόχο τη σταθερότητα και την αντιμετώπιση των ανισορροπιών με τον κατάληληλο μηχανισμό για να περιοριστεί η δημιουργία εξωτερικού χρέους ».Είπε ο διοικητής της ΤτΕ, εκ μέρους της Τραπεζιτικής Χούντας, στους «μαθητές» της νοτιοανατολικής Ευρώπης, κηρύσσοντας την έναρξη συνεδρίου που διοργάνωσε η ΤτΕ από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Περιέγραψε δηλαδή, ποιος συνέταξε την πρόταση Μέρκελ-Σαρκοζί.
Ο Προβόπουλος έδωσε οδηγίες στους Τραπεζίτες της νοτιοανατολικής Ευρώπης,λέγοντας ότι , «επειδή η περιοχή διανύει μία περίοδο πτώσης εισοδημάτων και αύξησης της ανεργίας, οι αλλαγές που προωθούνται θα πρέπει να εκλαμβάνονται από το κοινό ως δίκαιες και αποτελεσματικές. Με τον τρόπο αυτό θα εμπεδωθεί το συναίσθημα ότι «οι βραχυπρόθεσμες θυσίες πιάνουν τόπο».
Οι αλλαγές που προωθούνται θα πρέπει να εκλαμβάνονται από το κοινό ως δίκαιες και αποτελεσματικές για να εμπεδωθεί στο «πόπολο» το συναίσθημα ότι «οι βραχυπρόθεσμες θυσίες πιάνουν τόπο».
Αυτή είναι η ουσία της επικοινωνιακής εξαπάτησης. «Δίκαιες και αποτελεσματικές βραχυπρόθεσμες θυσίες που θα πιάσουν τόπο».
Μια τέτοια «Δίκαιη και αποτελεσματική βραχυπρόθεσμη θυσία που θα πιάσει τόπο είναι και η «μεγαλύτερη ελαστικότητα στην αγορά εργασίας.

Έλα όμως που οι «θυσίες» δεν θα είναι «βραχυπρόθεσμες». Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ Τάκης Ρουμελιώτης μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων υποστήριξε ότι η «δημοσιονομική προσαρμογή για την Ελλάδα» δεν πρόκειται να σταματήσει και θα ισχύσει για 15-20 χρόνια και χαρακτήρισε ψευδαίσθηση, το ότι η Ελλάδα θα βγει το 2013 από Μνημόνιο. Οι επόμενες κυβερνήσεις δεν θα έχουν περιθώρια άλλης πολιτικής από αυτή του Μνημονίου γιατί για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν υπάρχουν, όπως είπε, βραχυπρόθεσμες λύσεις. Το Μνημόνιο δεν είναι το τέλος μιας προσπάθειας αλλά μια καλή βάση για να αλλάξουν κάποια πράγματα στην Ελλάδα που έπρεπε να έχουν αλλάξει από χρόνια.ΠΗΓΗ:DELTIO11

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!