ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ



Έξω φρενών με την Μέρκελ ο Ερντογάν
Η κ. Μέρκελ φαίνεται πως νομίζει ότι το Κυπριακό είναι μία διαδικασία που εξελίσσεται επί της δικής της μόνο πρωθυπουργίας. Δεν γνωρίζει το παρελθόν του Κυπριακού. Εάν είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον πρώην ηγέτη του κόμματος της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα αντιλαμβανόταν ποιοι είναι οι υπαίτιοι του προβλήματος”. Αυτό δήλωσε προκλητικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας σήμερα τις επαφές της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ στην Κύπρο.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Κατάρ όπου βρίσκεται, ο Ερντογάν ρωτήθηκε για τις επαφές Μέρκελ και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε γίνει το 2004 στο Μπούργκενστοκ για το Κυπριακό για να πει τα εξής:

“Στη συνάντηση εκείνη ο κ. Ανάν παραδέχθηκε ότι εμείς τηρήσαμε την υπόσχεσή μας και μας είπε ότι ο ίδιος δεν θα μετάσχει. Εγώ τον παρακάλεσα και του είπα ελάτε και θα δείτε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα είναι ένα βήμα μπρος από τους Ελληνοκυπρίους. Εκεί προσθέσαμε στην ορολογία κάτι καινούργιο. Είπαμε να λύσουμε το θέμα με την αρχή win-win situation. Στο Μπούργκεντστοκ η ελληνοκυπριακή πλευρά αποφάσισε να αποχωρήσει και τότε ο κ. Ανάν ρώτησε τη γνώμη μου και του είπα, σας είχα δώσει έναν λόγο στο Νταβός. Σας είπα θα είμαστε ένα βήμα μπροστά. Άδικα εργαζόμασταν εδώ και τρεις μέρες; πρέπει να τελειώνουμε.
Ο κ. Ανάν είπε στον κ. Καραμανλή ότι πρέπει να μπουν οι υπογραφές, πράγμα που συνέβη εκείνη τη μέρα. Υπογράψαμε ένα κείμενο το οποίο ανέφερε ότι τα ίδια δικαιώματα θα απολαμβάνει και η Βόρεια Κύπρος (ψευδοκράτος) μετά την αποδοχή του σχεδίου Ανάν. Τι ήταν αυτό; Το δημοψήφισμα. Σε αυτό η Βόρεια Κύπρος είπε ναι και η Νότια Κύπρος-όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία- όχι. Η ΕΕ δέχθηκε τους Ελληνοκύπριους που είχαν πει όχι στο σχέδιο Ανάν και τιμώρησε τους Τουρκοκύπριους”.

Ο κ. Ερντογάν σημείωσε επίσης τα εξής: “Και εξακολουθούν να τιμωρούν της Βόρεια Κύπρο. Μέσα σε μια εβδομάδα βάλανε τη Νότια Κύπρο στην ΕΕ. Η κ. Μέρκελ ξεχνά αυτά που λέει. Η ίδια έχει πει ότι ήταν λάθος η ένταξη της Νότιας Κύπρου στην ΕΕ. Τώρα όμως επισκέπτεται τη Νότια Κύπρο. Εγώ της λέω να μελετήσει την περίοδο προτού αναλάβει καγκελάριος. Τότε θα δει την κατάσταση. Τη συμβουλεύω να πιει ένα τσάι με τον κ. Σρέντερ”, επέμεινε με την ίδια προκλητικότητα ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!