ΛΥΣΣΑ ΜΠΑΓΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΑΚΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Λύσσα έχει πιάσει τον Τούρκο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας, αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εγκεμέν Μπαγίς για τον φράχτη που σχεδιάζει να εγκαταστήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στα πρότυπα του ισπανικού φράκτη στο ισπανομαροκινά σύνορα. “Καμία λύση δεν θα φέρει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης ο φράχτης που σχεδιάζει να κατασκευάσει η κυβέρνηση της Ελλάδας στον Έβρο” δηλώνει και πάλι ο Τούρκος σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel.

Η συνέντευξη αναμεταδίδεται και από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με την Sabah να βάζει ως τίτλο τη φράση: «Ο Μπαγίς προειδοποιεί την Αθήνα». Ο κ. Μπαγίς σημειώνει, επίσης, ότι αυτό που θα πετύχει ο φράχτης είναι να μετατοπίσει το πρόβλημα σε άλλες χώρες της Μεσογείου, στη Ρωσία, την Μολδαβία και την Ουκρανία.
Προσθέτει, επίσης, ότι η επιλογή του φράχτη δεν συνάδει με τις αξίες της Ευρώπης.
Μιλώντας, τέλος, για την εκκρεμή συμφωνία επαναπροώθησης μεταναστών ανάμεσα σε Ε.Ε. και Τουρκία, δηλώνει ότι είναι έτοιμη προς υπογραφή αλλά δεν υπογράφεται γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φαίνεται ότι το σχέδιο χαλάει τις μπίζνες που κάνουν οι Τούρκοι στην ροώθηση των λαθρομεταναστών στον Έβρο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

| "Greek National Pride" blog,

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!