ΥΠΑΡΧΕΙ-ΚΙ ΑΛΛΟ- ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΤΣ! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΝΟΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;


Ως μονόδρομο παρουσιάζει η κυβέρνηση το σχέδιο “σωτηρίας” του ΜΤΣ ,το οποίο προβλέπει μείωση του μερίσματος κατά 25% στους δικαιούχους και αύξηση των εισφορών κατά 1 %.Τη σχετική υπουργική απόφαση υπέγραψαν χθες Βενιζέλος-Μπεγλίτης. Αν και το σχέδιο λύσης δεν έχει γίνει αποδεκτό ούτε από τους απόστρατους,ούτε από τους εν ενεργεία η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίησή απ΄ αυτές τις πρώτες ημέρες του 2011 με τη καταβολή μειωμένου μερίσματος και αυξημένων εισφορών.

Υπάρχει όμως και εναλλακτικό σενάριο το οποίο η κυβέρνηση για κάποιους λόγους επιμένει να αγνοεί. Ο πρόεδρος Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε αναφορά του προς τη Βουλή επικαλείται τη δέσμη μέτρων την οποία έχει προτείνει ο ΣΥΣΜΕΔ για το θέμα του ΜΤΣ. Τα μέτρα αυτά που στόχο έχουν να δημιουργήσουν νέους πόρους εσόδων για το ΜΤΣ,είναι:


α. Η άμεση επαναφορά των «κοινωνικών πόρων».

β. Η καθιέρωση ουσιαστικού ανταποδοτικού τιμήματος, το οποίο θακαταβάλλεται στο ΜΤΣ, για όποιο ακίνητο - στρατόπεδο μεταβιβάζεται σε ΝΠΔΔ καιΟΤΑ από το ΤΕΘΑ.

γ. Ο επανέλεγχος των καταβαλλομένων μερισμάτων, ώστε να βρεθούνκαι να κοπούν τυχόν αχρεωστήτως καταβαλλόμενα λόγω θανάτου - αλλαγής
οικογενειακής κατάστασης.

δ. Η καθιέρωση κράτησης υπέρ του ΜΤΣ και εις βάρος των ΤραπεζικώνΙδρυμάτων και πιστωτικών Οργανισμών, από τα τοκοχρεολύσια των δανείων πουπαρακρατούνται από τη μισθοδοσία του στρατιωτικού και πολιτικού Προσωπικού του ΥΕΘΑ και αποδίδονται σε αυτούς.

ε. Η καθιέρωση κράτησης στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ που πληρώνει τοΥΕΘΑ και αντίστοιχη καθιέρωση κράτησης στο σύνολο των προμηθειών που
διενεργούν τα αρμόδια Υπουργεία για την ΕΛ.ΑΣ.

στ. Η εξεύρεση νέων πόρων - κρατήσεων στα πρότυπα αντιστοίχωνφορέων, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ (π.χ. καθιέρωση «μετοχικόσημου» στις αιτήσεις
προσλήψεων ΕΠΟΠ, ΕΜΘ, στις αντίστοιχες αιτήσεις εισαγωγής στις Στρ. Σχολές, στις μονιμοποιήσεις εφέδρων - στρατευσίμων, στις κλήσεις (πρόστιμα) των Σωμ.Ασφαλείας κλπ).

ζ. Η εξέταση έκδοσης πιστωτικής κάρτας Μετοχικού Ταμείου Στρατού(κατ’ αντιστοιχία των καρτών που κυκλοφορούν όπως η DYNAMIC και άλλες) σε
συνεργασία με τράπεζα που θα προσφέρει το καλύτερο πακέτο, η οποία θαδιανεμηθεί σε όλους τους μετόχους και μερισματούχους του Ταμείου.

η. Η εξέταση έναρξης συνεργασιών με αναγνωρισμένες ΑΕΔΑΚ για τηνβέλτιστη αξιοποίηση των χαρτοφυλακίων του ΜΤΣ.

θ. Η απαίτηση καταβολής από το Δημόσιο, του συνόλου των απαιτητώνχρεών/αχρεωστήτως εισπραχθέντων φόρων.

Ι. Η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την ανασύνθεση τουΔιοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΣ, με την αναλογική συμμετοχή εκλεγμένων εκπροσώπων των μερισματούχων και μετόχων και όχι «διορισμένων» από τηνηγεσία του εκάστοτε Υπουργείου και η εναρμόνιση – εξίσωση υποχρεώσεων καιδικαιωμάτων των στρατιωτικών και των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, με προοπτική να ακολουθηθεί η πολιτική χορήγησης μερισμάτων και υπολογισμού των μεριδίων αυτών,στα πρότυπα του ΕΚΟΕΜΣ (διανομή κάθε χρόνο του 90% των εσόδων του προηγούμενου, αναλογικά)ΠΗΓΗ:onalert.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!