Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!



Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο μάτι του κυκλώνα, εξαιτίας της επιθετικής στάσης του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προς το Βερολίνο αλλά και επίσης λόγω της αδυναμίας του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου να φέρει αποτελέσματα στο επίπεδο των κρατικών εσόδων, κάτι που αφήνει τη χώρα εκτεθειμένη στην διεθνή κριτική αλλά και σ αυτήν της τρόικα!  Χθες η Αθήνα δέχθηκε πολλαπλή κριτική, τόσο για τις αμφίσημες δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την αναδιάρθρωση ή την επιμήκυνση του χρέους αλλά και για την επίθεσή του στην κα Μέρκελ, σχετικά με την πολιτική της Γερμανίας να ζητά την συμμετοχή, σε περιπτώσεις κρίσης και του ιδιωτικού τομέα αλλά και σαν μέτρο ανάγκης την αναδιάρθρωση του χρέους (haircut).
Με δηλώσεις τους τόσο ο Αυστριακός υπ. Οικονομίας Γκ. Προλ, όσο και ο Γερμανός συνάδελφός του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, τόνισαν ότι η Αθήνα δεν έχει καταφέρει να εκπληρώσει το σημείο του μνημονίου για αύξηση εσόδων και άρα υπάρχει ζήτημα για το αν πρέπει να δοθεί η τρίτη δόση του παραχωρηθέντος δανείου αλλά και πως ο πρωθυπουργός πριν αποφασίζει να ασκήσει κριτική στην κα Μέρκελ θα έπρεπε να σκεφθεί ότι η ΕΕ και η Γερμανία μαζί, δημιούργησαν το πακέτο στήριξης της Ελλάδας!
Την ίδια ώρα ο Έλληνας υπ. Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου που ήρθε χθες στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση του Eurogroup, βρέθηκε σε θέση άμυνας. Υποχρεωμένος να εξηγήσει γιατί δεν μπόρεσε ο απαρχαιωμένος μηχανισμός, του υπουργείου του, να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα από το Μνημόνιο ποσά αλλά και γιατί η Αθήνα θεωρεί πλέον πως απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του Μνημονίου. Αιτήματα και εξηγήσεις που δεν έγιναν ασμένως αποδεκτά από τους συναδέλφους του της Ευρωζώνης, που επιμένουν ότι θα πρέπει τα μέτρα του μνημονίου να παραμείνουν ως έχουν, ενώ προς το παρόν δεν θέλουν να συζητήσουν την πιθανότητα μιας επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του χρέους.
Η “παγίδα” του Στρος Καν
Ο πρωθυπουργός όμως φαίνεται επηρεασμένος από τον Γενικό Διευθυντή και φίλο του Γάλλο σοσιαλιστή, Ντομινίκ Στρος Καν (που ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα για την Γαλλική Προεδρία), θεωρεί πως το αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου είναι εφικτό από τη φάση αυτή, κάτι που έρχεται εμφανώς αντίθετο από την “φιλοσοφία” που έχει ήδη εξαγγείλει η Άγκελα Μέρκελ και άρα είναι περίπου εμφανές προς τα που αναμένεται να κλείνει η ζυγαριά, σε μια φάση που ήδη η ΕΕ αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα της κρίσης που διαχέεται τόσο στην Ιρλανδία, όσο και στην Πορτογαλία, θέματα τα οποία συζήτησαν χθες οι υπουργοί της Ευρωζώνης.
Αλλά και στο Παρίσι, παρότι τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και ο πρωθυπουργός Φρ. Φιγιόν,  είχαν ευήκοα ώτα στις αναλύσεις του Έλληνα πρωθυπουργού εντούτοις απέφυγαν να τον ενθαρρύνουν να προβεί σε αίτημα για την επιμήκυνση του χρέους αυτή τη στιγμή.ΠΗΓΗ:ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ

Σχόλια

Ο χρήστης diaskronos είπε…
...και λίγα τους ειπε νομίζουμε.
Πολεμικές αποζημιώσεις εναντι του χρέους πρέπει να βάλει...
ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.
εδω που είμαστε....τι άλλο θέλουν;
galaxiako
Ο χρήστης aoratos είπε…
DIASKRONOS,ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΑΘΩΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ,ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ,ΠΟΛΛΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ,ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΘΥΜΗΣΕΙ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!