ΔΕΙΓΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ


Share
Προχωράω για την παράταξη αλλά σας είπα, αυτό για το οποίο θα κριθώ εγώ και αυτό το οποίο αν θέλετε με συνεπαίρνει κιόλας γιατί εμένα με συνεπαίρνει ο απλός ο κόσμος, είναι ο κόσμος, δεν κοιτάζω τζάκια, βαρονίες, ποιος ήταν. Αυτά δεν με ενδιαφέρουν και ούτε νομίζω ότι απασχολούν πια την κοινή γνώμη και τον κόσμο.

Αυτό το απόσπασμα από την σημερινή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο Mega και στον κ. Πρετεντέρη περικελείει κατά την γνώμη μας και το βασικό μήνυμα που θέλησε να στείλει με αυτήν: πάνω από όλα είναι η βάση της ΝΔ, ο κόσμος της παράταξης που τον εξέλεξε αρχηγό.
Κατά τα άλλα, ο Α. Σαμαράς απόψε, αν ήθελε είχε εύκολη δουλειά!
Μέσα σ’ αυτή τη γενική κατάθλιψη,  θα μπορούσε να πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις,  να παρεκτραπεί σε αφορισμούς και καταγγελίες και  να αφιονίσει τον κόσμο.
Αντι αυτών, επέλεξε το δύσκολο δρόμο.
Το δρόμο της ευθύνης και της σοβαρότητας.
Δεν κρύφτηκε από τα προβλήματα, αλλά έδωσε ρεαλιστικές απαντήσεις.
Εχοντας συναίσθηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία μας,  δεν είπε τίποτα που θα μπορούσε να ρίξει νερό στο μύλο αυτών που απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης. Δεν τους  έκανε τη χάρη.
Παράλληλα,
- ανέδειξε με το  πιο αδρό τρόπο  την κυβερνητική βαβέλ με τις εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις Παπανδρέου- Πάγκαλου.
-περιέγραψε το πολιτικό αδιέξοδο του κ. Παπανδρέου που, συνειδητοποιώντας την αδυναμία του, εκβιάζει με εκλογές.
-ακύρωσε το δίλλημα του πρωθυπουργού  και απελευθέρωσε την ψήφο του ελληνικού λαού
-αρνήθηκε να μπεί στον πειρασμό της αριθμητικής των εκλογών, επειδή δίνει έμφαση στη λαϊκή συμμετοχή και ψήφο.  Αν έλεγε αριθμούς θα έδειχνε αλαζών και θα κομματικοποιούσε τις εκλογές.
-υπερασπίστηκε πειστικά  την άποψη του ότι υπάρχει έναλλακτική πρόταση εξουσίας.  Και ήταν τόσο παραστατικός που θα το κατάλαβαν όλοι!
-έστειλε μήνυμα σταθερότητας προς τις αγορές λέγοντας ότι η Ελλάδα με τον Αντώνη Σαμαρά θα είναι μια χώρα που τιμά την υπογραφή της.
-έδειξε μεγαλείο ψυχής προς τον κ. Μητσοτάκη που τον τελευταίο καιρό τον καθυβρίζει συστηματικά.
-αποδυνάμωσε πολιτικά τις «πρωτοβουλίες» του κ. Καρατζαφέρη για δήθεν ανασύνταξη της κεντροδεξιάς.
-τελείωσε με τα τζάκια και τις βαρωνίες  και έδειξε ότι η νέα  Ν.Δ. δεν αποτελεί φεουδαρχία συμφερόντων αλλά κόμμα λαϊκής βάσης. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές σε όσους ασπάζονται την ιδεολογία της Ν.Δ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό ισχύει ακόμα και για την κα. Μπακογιάννη εφόσον βεβαίως παραδεχθεί τα λάθη της!
Ισως είναι η πρώτη φορά που αρχηγός κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια βδομάδα πριν τις εκλογές συμπεριφέρθηκε τόσο υπεύθυνα έναντι πάντων.
Και αυτό είναι κέρδος όχι μόνο για τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά για τον πολιτικό μας πολιτισμό και τη χώρα γενικότερα.
Απέναντι σε έναν πανικόβλητο πρωθυπουργό, είδαμε απόψε έναν υπεύθυνο και ώριμο ηγέτη
.ΠΗΓΗ:Antinews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!