ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

.
Share



Mε καταμετρημένο πάνω από το 97% των εκλογικών τμημάτων, το ΠΑΣΟΚ προηγείται σε 7 περιφέρειες και η ΝΔ σε 6.  Το ΠΑΣΟΚ είναι μπροστά Αττική, Ανατολική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα.
Η ΝΔ προηγειται σε Β. Αιγαίο, Δ. Μακεδονία, Κ. Μακεδονία.  Ηπειρο, Θεσσαλια, Ιονια Νησιά.
Σε δύο από τις 13 περιφέρειες, Πελοποννήσουν και Αν.Μακεδονία, το προβάδισμα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ είναι οριακό.
Το ΠΑΣΟΚ πέφτει κατακόρυφα χάνοντας 10 μονάδες και η ΝΔ καταφέρνει να εκμηδενίσει την διαφορά της με αυτό. Κατόρθωμα που πιστώνεται αποκλειστικά στον αρχηγό τηςε Αντώνη Σαμαρά.
Ωστόσο μεγάλο είναι το ποσοστό της αποχής: 40% το οποίο ένα μόνο πράγμα σημαίνει: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
Και στη ΝΔ πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ για την οποία πρώτος μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται ήδη εδώ και απαιτεί μεγάλες αλλαγές σε πρόσωπα, στρατηγική και νοοτροπία.

Η αποχή σημείωσε ρεκόρ στην Αθήνα (58%), στον Πειραιά (57%), στη Θεσσαλονίκη (47%), αλλά και πανελλαδικά, που κυμάνθηκε από 33% (Κρήτη, Πελοπόννησος) το χαμηλότερο έως και 48% το υψηλότερο (Ιόνια). Στην Αττική η αποχή έφθασε το 45%, στη Δυτική Μακεδονία 44% και 40% στο Νότιο Αιγαίο και στη Μακεδονία – Θράκη. Στην πόλη της Πάτρας η αποχή ήταν 40% και στη Λάρισα 35%».

(Το γράφημα απο το ΕΘΝΟΣ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!