ΝΑΤΟ:ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ

Στην ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας, η οποία θα καλύπτει όλα τα μέλη της Συμμαχίας, συμφώνησαν οι ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Το ΝΑΤΟ ενέκρινε το νέο στρατηγικό του δόγμα στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στη Λισαβόνα.
«Είναι πραγματικά μια ιστορική στιγμή. Το ΝΑΤΟ είναι μια κοινότητα ειρήνης, ασφάλειας και κοινών αξιών, ωστόσο, ο κόσμος αλλάζει», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν και πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζουμε νέες απειλές και προκλήσεις και αυτό το στρατηγικό δόγμα θα διασφαλίσει ότι το ΝΑΤΟ θα παραμείνει αποτελεσματικό στην προάσπιση της ειρήνης και της ασφάλειάς μας».
Οι εργασίες της Συνόδου θα συνεχιστούν το Σάββατο, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη κορυφής ΝΑΤΟ-Ρωσίας, στην οποία θα συμμετάσχει ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ μαζί με τους 28 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της Συμμαχίας.
Η σειρά αυτή συναντήσεων θα ολοκληρωθεί με τη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ηνωμένων Πολιτειών στην οποία θα συμμετάσχουν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.Naftemporiki

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!