ΤΡΟΦΕΣ "ΥΠΕΡΟΠΛΑ'' ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ


Θέλετε να σκέφτεστε πιο γρήγορα; Να νιώθετε το μυαλό σας πιο φρέσκο και σε εγρήγορση, να θυμάστε καλύτερα και να μπορείτε να ανακαλέσετε εύκολα πληροφορίες, που ξέρετε ότι είναι στο μυαλό σας αλλά δυσκολεύεστε να τις ανασύρετε γρήγορα; Πώς; Βάλτε δυναμικά στη διατροφή σας τις παρακάτω τροφές και θα δείτε σίγουρα διαφορά.
berry1 Τροφές «υπερόπλα» για το μυαλό
Προϊόντα ολικής άλεσης: τα θαυματουργά
Πιθανώς θα έχετε κουραστεί να διαβάζετε για αυτά στα περισσότερα άρθρα περί διατροφής, ιδίως αν δεν είστε οπαδοί τους. Υπάρχει, όμως, λόγος που ακούτε τόσο συχνά να γίνεται λόγος για τα προϊόντα ολικής άλεσης. Τα ευεργετικά οφέλη τους πολλά, ένα από αυτά και η σημαντική συμβολή τους στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Γι’ αυτό, λοιπόν, ριχτείτε στα δημητριακά, το ψωμί και τα μακαρόνια ολικής άλεσης. Έρευνα έχει αποδείξει ότι οι γυναίκες που αυξάνουν τις ποσότητες φολικού οξέως, βιταμίνης Β12 και βιταμίνης Β6 που προσλαμβάνουν παρουσιάζουν βελτίωση στην ικανότητά τους να ανακαλέσουν πληροφορίες. Και μαντέψτε που απαντώνται όλα αυτά τα ωφέλιμα; Στα προϊόντα ολικής άλεσης φυσικά.
Λιπαρά ψάρια για Ω-3
Τα πολύτιμα λιπαρά οξέα Ω-3 περιέχουν υψηλά επίπεδα DHA ή δοκοσανεξανεϊκού οξέως αν προτιμάτε, που παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία του νευρικού συστήματος. Τα χαμηλά επίπεδα DHA συνδέονται με μεγαλύτερο ρίσκο να αναπτύξει κανείς Αλτζχάιμερ και απώλεια μνήμης. Τα Ω-3 συναντώνται κυρίως στα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, αλλά και στο ιχθυέλαιο, το καρυδέλαιο και τον λιναρόσπορο.
Βατόμουρα; Κι όμως, ναι
Τα βατόμουρα και συγκεκριμένα τα μύρτιλα μπορούν να βελτιώσουν την απώλεια της βραχύβιας μνήμης και φυσικά, δεν είναι καθόλου δυσάρεστη γευστικά επιλογή.
Ντομάτες: ο αφανής ήρωας
Ανήκει στα πιο συνηθισμένα λαχανικά και ίσως συχνά να μην δίνουμε και μεγάλη σημασία στη διατροφική της αξία. Και, όμως, αποτελεί εξαιρετική πηγή λυκοπενίου. Το λυκοπένιο είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, που συναντάται σε αφθονία στην ντομάτα, και προστατεύει ενάντια στην φθορά των κυττάρων που οδηγεί σε άνοια.
Πασατέμπος για ψευδάργυρο
Μια χούφτα κολοκυθόσποροι την ημέρα περιέχουν την ημερήσια ποσότητα ψευδαργύρου που έχει ανάγκη ο οργανισμός. Ο ψευδάργυρος ενισχύει τις νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου και την δυνατότητά του να σκέφτεται. Αν μάλιστα προτιμήσετε τον ανάλατο πασατέμπο… ακόμη καλύτερα.
Μπρόκολο: το λαχανικό δυναμίτης
Το μπρόκολο είναι μια τροφή που μόνο καλό κάνει στον οργανισμό. Πλούσια πηγή βιταμίνης Κ, βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες και ενισχύει τη δύναμη του μυαλού.
Φασκόμηλο: το ευεργετικό βότανο
Το φασκόμηλο έχει μεταξύ άλλων την φήμη ότι βελτιώνει την μνήμη και αν και οι περισσότερες έρευνες επικεντρώνονται στο αιθέριο έλαιο φασκόμηλου, δεν βλάπτει καθόλου εσείς να το προσθέσετε στην διατροφή σας, σε ρόφημα ή στο φαγητό.
Φραγκοστάφυλα για ποικιλία
Η βιταμίνη C είναι η κατεξοχήν βιταμίνη που βοηθά στην ευστροφία του μυαλού. Πηγή βιταμίνης C δεν είναι, όμως, μόνο τα πορτοκάλια, που γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Τα φραγκοστάφυλα για παράδειγμα είναι γεμάτα από βιταμίνη C και αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή, που θα προσθέσει και μια διαφορετική πινελιά στην καθημερινή σας διατροφή.ΠΗΓΗ:The Net War

Σχόλια

Ο χρήστης evelina είπε…
Φίλε μου ειδικά γι αυτή τν ανάρτηση σου χάρηκα ιδιαίτερα.Διατηρώ κατάστμα υγιεινής τροφής και βοτάνων και σίγουρα αγαπώ ολύ αυτό που κάνω.Χαίρομαι λοιπόν όταν βλέω τέτοιες αναρτήσεις.καλό σου βράδυ
Ο χρήστης aoratos είπε…
evelina,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ,ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΝΩ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!