ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΚΟΠΙΩΝ:ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ




«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το πρόβλημα με το όνομα, γιατί οι Σλαβομακεδόνες, ήθελαν να μονοπωλήσουν την ταυτότητά τους, καταστρέφοντας καθημερινά τη δική μου ταυτότητα»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αλβανός ηγέτης του κόμματος DPA, Μεντούχ Τάτσι, σε συνέντευξή του στο ‘Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα’.


«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου και δεν είναι ένα γενικό πρόβλημα, είναι ένα ζήτημα των σκοπιανών σλαβικής καταγωγής, μέσα στα τόσα άλλα ασαφή προβλήματα της χώρας».


« Οι σλαβομ

ακεδόνες θέλουν να μονοπωλήσουν το ζήτημα, επειδή κάποιος επιβουλεύεται την ταυτότητά τους και όλα ξεκινούν καθημερινά από το στόμα του πρωθυπουργού που συνηθίζει να λέει ότι θέλουν να καταστρέψουν την ταυτότητα και μιλάει συνέχεια για ‘μακεδονικό έθνος’ για ‘μακεδονικό πολιτισμό’ για μακεδονικό στρατό’», διευκρίνισε ο αλβανός πολιτικός καυτηριάζοντας  την μανία των πολιτικών της Βαρντάρσκας.

Συνεχίζοντας θα τονίσει ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχουν πολιτικές διακρίσεις σε βάρος των Αλβανών της Βαρντάρσκας που αυτό υποδηλώνει αυτομάτως και οικονομικές διακρίσεις.


«Αν δει κανείς την κατανομή του προϋπολογισμού, αμέσως θα συνειδητοποιήσει ότι από την συνεισφορά των αλβανών σε αυτόν που είνα της τάξης των 25-30%, θα επωφεληθούν από αυτόν μόνον κατά 2 έως 3 τοις εκατό», δήλωσε ο Τάτσι.


Ο αλβανός πολιτικός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνασπισμού με το σοσιαλιστικό κόμμα, υπογραμμίζοντας ότι στην πολιτική δεν υπάρχει συναίσθημα.


Υπενθυμίζεται ότι το αλβανικό κόμμα που ηγείται ο Τάτσι, μποϊκοτάρει το σκοπιανό κοινοβούλιο και δεν συμμετέχει στις εργασίες του από το παρελθόν έτος.


Ο αλβανός ηγέτης απέκλεισε το ενδεχόμενο, οι βουλευτές του κόμματος του, να επιστρέψουν  στα έδρανα του κοινοβουλίου. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η καθιέρωση του πολιτικού διαλόγου στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων.




Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!