ΟΙ (ΔΙΕΘΦΑΡΜΕΝΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΕΣ)ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

Ξένα πρακτορεία αναφέρουν ότι 2 πηγές της Ευρωζώνης επιβεβαιώνουν ότι η Ιρλανδία βρίσκεται σε συζητήσεις για βοήθεια
7ff7073957ac999cf144f36e4cddd84c L Οι (διαφθαρμένοι   αντιπατριώτες) Έλληνες καλωσορίζουν την Ιρλανδία στην κόλαση του ΔΝΤ
Το παρακάτω άρθρο είναι το bankingnews.gr και σας στο στέλνω…. Το έργο επαναλαμβάνεται οι ίδιοι ξένοι που χτύπησαν την Ελλάδα, τώρα έχουν στοχοποιήσει Πορτογαλία και Ιρλανδία

Γιούνκερ: Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν η Ιρλανδία έχει ζητήσει ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης…
Το πλέον αξιοσημείωτο στο μείζον θέμα της κρίσης χρέους της Ευρώπης είναι ότι μια μικρή ομάδα διεθνών επενδυτικών οίκων που χτύπησε και έθεσε εκτός αγοράς την Ελλάδα εκτοξεύοντας τα spreads και τα CDS σε επίπεδα χρεοκοπίας, περίπου η ίδια ομάδα χτυπάει την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.
Είναι προφανές ότι οι αμερικανικοί επενδυτικοί οίκοι Goldman Sachs, J P Morgan, Morgan Stanley, Citigroup και ορισμένοι ευρωπαϊκοί όπως οι βρετανικές Barclays ή η Royal Bank of Scotland αλλά και η Deutsche bank αρχικά συνέβαλλαν στον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας και αγοράς ομολόγων.
Προφανώς και εξυπηρετούσαν ισχυρή ομάδα hedge funds που είχε χτίσει στρατηγική θέση στα ελληνικά CDS το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας.
Ο ρόλος των επενδυτικών οίκων ήταν να καλύπτουν τα hedge funds είτε να δανείζουν ομόλογα είτε από κοινού να διαμορφώνουν το κλίμα της υποτιμητικής κερδοσκοπίας.

Το παιχνίδι των αμερικανικών οίκων ήταν ξεκάθαρα υποτιμητικό και συνέβαλλαν στον εκτροχιασμό της αγοράς καθώς όπως αποδείχθηκε η ελληνική οικονομία ήταν πιο αδύναμη από το αναμενόμενο.
Μέσα σε 4-5 μήνες έθεσαν την Ελλάδα εκτός παιχνιδιού πολλά hedge funds είχαν ποντάρει στο τεχνικό default δηλαδή στην τεχνική χρεοκοπία, μερικώς ο στόχος επιτεύχθηκε.
Τα κέρδη από την Ελλάδα ήταν πολλά εκτιμώνται σε 5 δις ευρώ. Από τα πλέον παράδοξα οι ξένοι που χτύπησαν την Ελλάδα, εκείνη η ομάδα των ξένων που σφυροκόπησε την οικονομία πλέον χτυπάει την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Οι ίδιοι ξένοι επενδυτές που σημαίνει ότι το έργο επαναλαμβάνεται. Ωστόσο αποδεικνύεται ότι τα μέτρα προστασίας των αδύναμων χωρών δεν είναι πολλά τα CDS αποτελούν για μια ακόμη φορά την μικρή μισάνοικτη πόρτα που χρησιμοποιούν οι ξένοι κερδοσκόποι ώστε να μπουν στο εσωτερικό των αδύναμων οικονομικά χωρών.
Οι ξένοι κερδοσκόποι λοιπόν μια ομάδα 6-8 επενδυτικών οίκων και καμιά 20σαρία hedge funds καθορίζουν τις τύχες των αγορών και των χωρών.
Το έργο η Ελλάδα το έζησε και τώρα Ιρλανδία και Πορτογαλία παρατηρεί να επαναλαμβάνεται ακριβώς το ίδιο κερδοσκοπικό έρΠΗΓΗ:thenetwar

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!