ΣΕ ΕΝΑ 3-4μηνο ΤΟ ΧΑ ΣΤΙΣ 1250 ΜΟΝΑΔΕΣ;


Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα σπάσει καθοδικά, το εύρος διακύμανσης που κινείται 1450 με 1650 μονάδες το τελευταίο διάστημα.
Για όσους παρακολουθούν τις τεχνικές αναλύσεις αλλαγή τάσης σε ένα χρηματιστήριο όπως το ΧΑ που είναι καθοδικό σημειώνεται όταν εμφανίζονται δύο κορυφές , καταγράφονται κινήσεις πάνω από τις κορυφές και αυξημένος όγκος συναλλαγών.
13 Σε ένα 3   4μηνο το ΧΑ στις 1250 μονάδες;

Η τεχνική ανάλυση λοιπόν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η αγορά θα υποχωρήσει περαιτέρω. Οι 1250 μονάδες είναι ένας στόχος και πιθανότατα τα 6 με 6,5 ευρώ η Εθνική τράπεζα.
Όμως οι 1250 μονάδες και εν συνεχεία οι 800 μονάδες αν η χώρα βρεθεί σε αδιέξοδο, που ακριβώς στηρίζονται; Είναι μια αυθαίρετη προσέγγιση τραπεζίτη, καθώς τραπεζίτης πραγματοποίησε αυτή την πρόβλεψη ή υπάρχει κάποια βάση;
Η ελληνική οικονομία είναι σε αδιέξοδο, όσοι ελπίζουν θα τους πούμε ότι η ελπίδα έχει πεθάνει άρα νομοτελειακά το οικονομικό αδιέξοδο δεν το γλιτώνουμε.
Γιατί όμως.

Όσο ποιο δύσκολο είναι ένα πρόβλημα τόσο πιο εύκολη προσέγγιση ή λύση έχει. Ποιο είναι το πρόβλημα της χώρας ότι χρεωστάει 317 δις ευρώ και ταυτόχρονα δεν παράγει πλούτο.
Η χώρα που χρωστάει 317 δις ευρώ και δεν παράγει πλούτο υποστηρίζεται οικονομικά με 110 δις ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Όταν η Τρόικα συνειδητοποίησε ότι το μοντέλο οικονομικής αναδιάρθρωσης που ζήτησε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα αποτυγχάνει έθεσε στο τραπέζι την επιμήκυνση του χρέους των 110 δις ευρώ το οποίο προφανώς και αντιμετωπίζει θετικά η χρεοκοπημένη Ελλάδα.
Τι σημαίνει επιμήκυνση σημαίνει με όρους πολιτικούς αδιέξοδο. Η Ελλάδα ούτε έχει ούτε μπορεί να πληρώσει άρα επιμηκύνει το χρέος της. Το επόμενο βήμα είναι η επιμήκυνση του παλαιού χρέους των 317 δις ευρώ και όπως έχει τονιστεί ομόλογα 1 έως 5 χρόνια θα επιμηκυνθούν σε 10-12 χρόνια.
Βέβαια το επιχείρημα που προβάλλεται είναι η επιμήκυνση δεν θα αντιμετωπισθεί θετικά από τις αγορές; Στρατηγικά ναι σε μεσοπρόθεσμη βάση, πριν η χώρα όμως πάει σε επιμήκυνση θα έχει καταφανεί το αδιέξοδο και η πλήρης αποτυχία. Τα νούμερα δεν βγαίνουν υποστηρίζουν πολλοί. Ναι αυτό ισχύει απόλυτα.
Το ΧΑ πως θα αντιδράσει σε όλα αυτά και παράλληλα πως θα αντιδράσει στην γενίκευση του προβλήματος του χρέους σε Ιρλανδία, Πορτογαλία κ.α.; Θα αντιδράσει συνεχίζοντας την καθοδική του πορεία στις 1250 μονάδες και αν περί τον Φεβρουάριο με Μάρτιο καταδειχθεί και το μέγεθος του προβλήματος της χώρας, ότι δηλαδή χρεοκοπήσαμε, θα υποχωρήσει έως τις 800 μονάδες.
Μια υποσημείωση θα μπορούσαμε να γράψουμε ότι το ΧΑ θα πάει στις 2000 μονάδες αλλά δεν το πιστεύουμε. Κάποιοι πιστεύουν ότι το ΧΑ θα ανακάμψει. Μακάρι θα πούμε εμείς αλλά το ΧΑ είναι πλέον πτώμα και όχι ασθενής στην εντατική. Η πτώση θα συνεχισθεί γιατί απλά το ΧΑ σε αυτά τα επίπεδα δεν αποτιμά την πραγματική κατάσταση της οικονομίας που είναι χειρότερη από αυτή που φαίνεται…
Διευκρίνιση
Δεν μας ενδιαφέρουν οι μικρές ανοδικές αντιδράσεις του ΧΑ, δεν έχουν καμία ουσία αλλά μόνο για τους traders. Εμείς μιλάμε για την γενική τάση που μπορεί να καταγραφεί σε 90 έως 120 μέρες από τώρα.

www.bankingnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!