AN. ΣΑΜΑΡΑΣ


  Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να δυσφημεί τη χώρα του

Bookmark and Share
Νέα δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή τις δηλώσεις Γιούνκερ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από την Κέρκυρα, κατηγορώντας τον ότι δυσφημεί την χώρα.Αναφερόμενος στις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι «κάποιος Έλληνας Πρωθυπουργός του είπε: ξέρω τα προβλήματα, αλλά τι να κάνω; κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα», επεσήμανε ότι «όπως αποκαλύπτεται σήμερα, ο κ. Γιούνκερ δεν εννοούσε κάποιον άλλο πρώην Πρωθυπουργό, εννοούσε το σημερινό Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου».
Όπως τόνισε, «δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να δυσφημεί τη χώρα του. Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να κρίνει τη χώρα "απ' έξω", ως "τρίτος", ως "ουδέτερος παρατηρητής". Δουλειά του είναι να λύνει τα προβλήματα. Οι Πρωθυπουργοί δεν κατηγορούν τις χώρες που τους εξέλεξαν. Τις κυβερνούν. Οι Πρωθυπουργοί δεν "σχολιάζουν" τα προβλήματα των χωρών τους με τα πιο μελανά χρώματα. Τα λύνουν».
Τα βέλη του έστρεψε και εναντίον του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου καταλογίζοντάς του ότι «προσπάθησε για δύο εικοσιτετράωρα να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία αποδίδοντας στον πρώην Πρωθυπουργό τις δηλώσεις Παπανδρέου. Τώρα που αποκαλύφθηκε ποιόν εννοούσε ο κ. Γιούνκερ, τι έχουν να πουν; Θα ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη; Υπάρχει, άραγε, η λέξη "συγγνώμη" στο λεξιλόγιό τους;».
Αναφέρθηκε ακόμη στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμπρουκ ο οποίος είχε ειδοποιήσει, όπως είπε, τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, από τις αρχές του 2009, για τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας για να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι «εννιά μήνες αργότερα, παρίστανε ότι δεν ήξερε τίποτε κι έταζε στους πάντες τα πάντα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ, ότι δικαιώνονται οι δικές του τοποθετήσεις που ζητούσε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία από το 1981: «Βγαίνει ο κ. Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της Ευρωζώνης και λέει το εξής αποκαλυπτικό: Ότι τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν τις ρίζες τους τρείς δεκαετίες πριν! Τι σύμπτωση! Αυτό ακριβώς έλεγα εδώ και μήνες. Ότι η Ελλάδα έκανε "ανάπτυξη" και "κοινωνική πολιτική" με δανεικά. Και δεν το έκανε τα τελευταία χρόνια, το έκανε τις τελευταίες δεκαετίες. Γι' αυτό και ζήτησα, αν πρόκειται να γίνει Εξεταστική για την Οικονομία, να πάει πίσω ως το 1981. Τώρα επισημαίνουν το ίδιο ακριβώς και ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς έθεσε το δίλημμα των αυτοδιοικητικών εκλογών λέγοντας: «Σκεφτείτε: θέλετε να έχει το ΠΑΣΟΚ λόγους να νιώθει ευχαριστημένο; Θέλετε να του "λύσετε τα χέρια" για να συνεχίσει την πολιτική του και να πάρει και χειρότερα μέτρα από εκείνα που ήδη ετοιμάζει; Ή θέλετε να νιώσει "ζεματισμένο"; Και να πάρει το μήνυμα ότι "ως εδώ ήταν", η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα ψέματα, δεν αντέχει άλλη υποκρισία, δεν αντέχει άλλη ασφυξία; Αλήθεια τι μήνυμα θα στείλουμε;».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - Ναυτεμπορική


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!