O AΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

επιτέλους «παίρνει μπροστά»

■Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σε λίγες ημέρες

Στα μέσα Σεπτεμβρίου ανακοινώνεται -επιτέλους- η έναρξη εργασιών κατασκευής που αφορούν τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Αυτό μεταφέρουν στο ιστολόγιό μας πολύ καλά πληροφορημένες πηγές μας, τονίζοντάς μας πως έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας (φυσικά ακολουθούν Βουλγαρία και Ελλάδα) για τον πολυσήμαντο ενεργειακό αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.

Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί 14 Σεπτεμβρίου (όπως με χαρακτηριστική ακρίβεια αναφέρθηκε από την πηγή μας) και θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την περιοχή της Θράκης. Χαρακτηριστική θα είναι η μεταφορά μεγάλων βιομηχανιών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και η αλματώδης αύξηση του πληθυσμού, ο οποίος αναμένεται να δεκαπλασιασθεί, αφού η προσφορά εργασίας και καλού βιοτικού επιπέδου θα είναι δεδομένη λόγω του μεγάλου αριθμού βιομηχανιών.

Δεδομένης της συγκεκριμένης εξέλιξης, μπορούμε να αντιληφθούμε πλέον, ξεκάθαρα, το έντονο ενδιαφέρον της Άγκυρας για την Ελληνική Θράκη, η οποία και θα κατέχει το «μερίδιο του λέοντος» στον αγωγό, αναβαθμίζοντας έτσι τον γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό της ρόλο.πηγη

| "Greek National Pride" blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!