EΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


Κατηγορίες για εγκληματικές ενέργειες απαγγέλθηκαν σε βάρος 12 Αμερικανών στρατιωτών, για απεχθείς ενέργειες που διέπραξαν στο Αφγανιστάν - από δολοφονίες αμάχων, μέχρι τη διατήρηση μελών των σωμάτων τους ως τροπαίων απόv τον πόλεμο- αποκαλύψεις που κατά το Πεντάγωνο καταστρέφουν την εικόνα της Αμερικής σε όλο τον κόσμο.

Πέντε από τους στρατιώτες φέρονται να είχαν συγκροτήσει μυστική "ομάδα θανάτου" που ανατίναζε και εκτελούσε αμάχους στην τύχη και στη συνέχεια έκοβε τα δάκτυλα από τις σορούς, ως "ενθύμια". Άλλοι επτά βαρύνονται με κατηγορίες για επιχείρηση συγκάλυψης των εγκλημάτων αυτών καθώς και για επίθεση κατά στρατιώτη που αποκάλυψε τη δράση της ομάδας.

Οι στρατιώτες του πυροβολικού από την 5η Ταξιαρχία, ανήκουν σε μονάδα που έχει έδρα την Ουάσινγκτον και εστάλησαν στην επαρχία Κανταχάρ πριν από ένα χρόνο. Οι απεχθείς δολοφονίες έγιναν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που δημοσιοποιήθηκε από τους στρατοδίκες.

«Κατηγορίες όπως αυτές είναι πολύ σοβαρές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζεφ Μόρελ. «Είναι σαφές ότι ακόμα κι αν αυτές οι κατηγορίες δεν αποδειχθούν, αυτό δεν θα βοηθήσει. Δεν βοηθά την εικόνα των δυνάμεών μας σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Οι κατηγορίες είναι «πέρα από κάθε αμφιβολία σοβαρές», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, προσθέτοντας ότι ακόμα κι αν τελικά αποδειχθούν αβάσιμες έχουν προκαλέσει ζημιά στην εικόνα και την υπόληψη του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/09/blog-post_3617.html#ixzz0zDe8e1RF

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!