ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Έδωσαν 100.000 ευρώ για λουλούδια!


Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις δήθεν περικοπές της κυβέρνησης στην παρουσία της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Με έκτακτες επιχορηγήσεις 480.000 + 100.000 ευρώ προς τη HELEXPO η κυβέρνηση «ξέπλυνε» τη συμμετοχή των υπουργείων και των κρατικών φορέων στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ώστε να φαίνεται οικονομικότερη από άλλες χρονιές, ενώ εντύπωση προκαλεί η απαίτηση του πρωθυπουργικού γραφείου να φυτευτούν 25.000 λουλούδια και φυτά στο χώρο του συνεδριακού κέντρου, συνολικού κόστους 100.000 ευρώ προκειμένου να τονιστεί η «πράσινη ανάπτυξη»…
Και επειδή η HELEXPO αδυνατούσε να ανταποκριθεί σε αυτά τα χρήματα, τα ζήτησε και τα πήρε από την κυβέρνηση. Αυτή είναι η (εν μέσω κρίσης) πραγματικότητα και όχι αυτή που θέλει να περάσει με καταιγισμό εμπιστευτικών ενημερωτικών σημειωμάτων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Συγκεκριμένα: Όπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή» και το «Κέρδος» οι πολιτικοί συντάκτες χτες κατακλύστηκαν από e-mails με νούμερα και «στοιχεία», σύμφωνα με τα οποία η μετακίνηση σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η εκθεσιακή παρουσία των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών δεν είναι καθόλου σπατάλη ενώ οι δαπάνες είναι μικρότερες από προηγούμενες χρονιές.

Στην πραγματικότητα όμως, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έστειλε έκτακτη επιχορήγηση 480.000 ευρώ στη HELEXPO, προκειμένου να διευκολύνει τη φετινή διοργάνωση. Μόλις η εταιρία εισέπραξε αυτό το ποσό προχώρησε στη μείωση των ενοικίων των εκθεσιακών χώρων, που δόθηκαν σε κρατικούς εκθέτες. Με τον τρόπο αυτό εμφανίζεται μία μείωση στα έξοδα, που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Απλώς τα έξοδα έγιναν από άλλη τσέπη, που ανήκει όμως και αυτή στο Δημόσιο…

Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση με τα λουλούδια και τα φυτά, που φυτεύθηκαν φέτος. Το σύνολο της δαπάνης τους (100.000 ευρώ) καλύφθηκε από άλλη έκτακτη επιχορήγηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκτεταμένη «πράσινη» κάλυψη ζητήθηκε έντονα από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να σηματοδοτηθεί, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, το στοιχείο της «Πράσινης Ανάπτυξης».
Τα Mails
Όπως διαβάζουμε σήμερα στο «Έθνος», στις 18.58 χτες στάλθηκε SMS στους πολιτικούς συντάκτες που γράφει: «Σας ενημερώνουμε ότι ότι το 2009 τα υπουργεία κατέβαλαν 650.000 ευρώ για την ενοικίαση των χώρων της ΔΕΘ. Φέτος, με τον ίδιο αριθμό ενοικίων το ποσό που καταβλήθηκε είναι μειωμένο κατά 45%. Ανέρχεται δηλαδή στο ποσό των 350.000 ευρώ».
«Και επειδή», γράφει επίσης το Έθνος σήμερα, «τα SMS είναι για λίγα λόγια επιστρατεύτηκε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, προκειμένου να φθάσουν στους εκπροσώπους του τύπου περισσότερα στοιχεία:
«Με απόφαση του υφυπουργού Γ. Πεταλωτή υπήρξε δραστική περικοπή δαπανών για τη διεξαγωγή της 75ης ΔΕΘ. Ειδικότερα οι δαπάνες της φετινής ΔΕΘ δε θα ξεπεράσουν το ποσό των 22.000 ευρώ για το σύνολο των δραστηριοτήτων που αφορούν τη ΓΓΕ-ΓΓΕ ενώ είχαν προϋπολογιστεί 32.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η αντίστοιχη δαπάνη το 2009 άγγιξε το ποσό των 111.000 ευρώ ενώ το έτος 2008 ενήλθε στο ποσό των 110.000 ευρώ».
Αποσιωπάται όμως εντέχνως η πολιτική της διπλής έκτακτης επιχορήγησης, που οδηγεί στη φαινομενική μείωση των εξόδων. Αλήθεια, γιατί η κυβέρνηση δεν είναι ειλικρινής; ΠΗΓΗ:taxalia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!