ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Συνεχίζονται οι εκβιασμοί,οι κολοτούμπες και τα καραγκιοζιλίκια των Γερμανών για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.Δεν υπέγραψε την σύμβαση ο Βενιζέλος.


Aρνήθηκε τελικά χθες ο Βενιζέλος να υπογράψει το τελικό κείμενο που είχε συμφωνηθεί την Τρίτη με την TKMS και την Abu Dhabi Mar, γιατί οι Γερμανοί δεν είχαν περάσει καμία από τις διορθώσεις που είχαν συμφωνήσει μια μέρα πριν!

Η Ελληνική πλευρά (έστω και την τελευταία στιγμή) έδειξε αξιοπρέπεια και αντανακλαστικά στις εξωφρενικές και απαράδεκτες απαιτήσεις των Γερμανών.

Κατόπιν αυτού η TKMS λειτουργώντας στυγνά εκβιαστικά ενημέρωσε σήμερα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο ότι στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που θα γίνει σήμερα το πρωί στη Γερμανία αρχίζει η διαδικασία πτώχευσης των ΕΝΑΕ με κατάθεση την ερχόμενη Δευτέρα της αίτησης πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Πειραιά!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Ελληνικής ανοχής απέναντι στους Γερμανούς που ακόμα δεν έχουν παραδόσει ούτε ένα Υποβρύχιο έχοντας όμως τσεπώσει εδώ και καιρό το 80% του τιμήματος της σύμβασης.

Με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων οι τρεις εμπλεκόμενες πλευρές (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ThyssenKrupp Marine Systems - TKMS, Abu Dhabi Mar - ADM) συμφώνησαν όπως την επόμενη ημέρα οι νομικοί σύμβουλοι τους καταρτίσουν από κοινού το κείμενο της νέας σύμβασης. Εκεί η ελληνική πλευρά ζήτησε κάποιες προσθήκες στην τελική συμφωνία που έγιναν δεκτές από τους Γερμανούς.

Την επόμενη ημέρα (χθες δηλαδή) πήγε η γερμανική αντιπροσωπεία στο υπουργείο έδωσε το κείμενο το οποίο θα υπογραφόταν σήμερα, αλλά απουσίαζαν (όλως τυχαίως) οι συμφωνηθείσες αλλαγές της Τρίτης.

Ο Ε.Βενιζέλος αρνήθηκε την υπογραφή και κυριολεκτικά τους απέπεμψε, θεωρώντας δικαίως ότι κοροϊδεύουν το ελληνικό κράτος

Η γερμανική ομάδα αποχώρησε από την Ελλάδα και ήδη βρίσκονται στο τόπο τους.



Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!