ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΟΧΙ Η ΣΛΟΒΑΚΙΑ


i
Rate This
Quantcast


Της απόφασης της χώρας της να μη συμμετάσχει στο Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας υπεραμύνεται η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντιτσόβα, σε δηλώσεις της στο σημερινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», ενώ αφήνει εκ νέου αιχμές κατά της Αθήνας.Πιο συγκεκριμένα, η κ. Ραντιτσόβα, η οποία είχε χθες συνομιλίες στη Βιέννη με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σημειώνει πως αρνείται την αλληλεγγύη με εκείνους στην Ελλάδα που ενήργησαν ανεύθυνα.

Η Σλοβάκα πρωθυπουργός, η οποία ηγείται ενός τετραμερούς δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού στην Μπρατισλάβα, επισημαίνει πως δείχνει μεν κατανόηση στον ελληνικό λαό για τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις, όχι όμως και για πολιτικούς που αρνούνται τις προδιαγραφές σταθερότητας της ΕΕ.

Από την πλευρά του ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν προσπάθησε κατά τις χθεσινές συνομιλίες του με την πρωθυπουργό της Σλοβακίας να πείσει την κ. Ραντιτσόβα ότι τα δάνεια προς την Ελλάδα αποτελούν ένα μέτρο για τη σωτηρία του ευρώ.

Πριν δύο εβδομάδες σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στη Βιέννη ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών Μίκουλας Ντζουρίντα τόνιζε πως «η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ένα λάθος», προσθέτοντας «ότι είναι απλό να είναι κανείς λαϊκιστής, να συσσωρεύει χρέη και να αγοράζει τους ψηφοφόρους».

Είχε ακόμη αρνηθεί πως χωρίς τη βοήθεια προς την Ελλάδα θα βρισκόταν σε κίνδυνο η σταθερότητα του ευρώ, ενώ είχε διερωτηθεί: «σε ποιόν άραγε δίνεται αυτή η βοήθεια (προς την Ελλάδα), σε υπεύθυνους ή ανεύθυνους πολιτικούς».

Με τις σημερινές τοποθετήσεις της η Σλοβάκα πρωθυπουργός προσπαθεί να αντικρούσει τη δυσαρέσκεια, που εκφράστηκε στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δυσαρέσκεια η οποία, όπως διαπιστώνουν αναλυτές, σταδιακά μετατρέπεται σε «οργή».

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν έχει καταγγείλει επανειλημμένα τη Μπρατισλάβα για έλλειψη αλληλεγγύης και παραβίαση της δέσμευσης που είχε αυτή αναλάβει έναντι της ευρωζώνης για τη χορήγηση δανείου προς την Ελλάδα, ενώ ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε τη Σλοβακία ότι «παίζει με τη φωτιά».

Πρόσφατα, και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ Αυστριακός ευρωβουλευτής Οτμαρ Κάρας, χαρακτήρισε επικίνδυνη την επιχειρηματολογία της σλοβακικής κυβέρνησης και καταδίκασε τη στάση της ως εθνικιστική και ανεύθυνη, υποστηρίζοντας πως ενισχύει τους αντιευρωπαϊστές, ζητώντας συγχρόνως κυρώσεις κατά της Μπρατισλάβας. πηγη

Σ "Greek National Pride" blog,

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!