TA ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα αναφέρονται δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ.

«Καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Ελλάδα, οι δύο παραδοσιακοί εχθροί αναζητούν την προσέγγιση. Οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας και τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας μπορεί να αποδειχθούν καταλυτικοί παράγοντες στη βελτίωση των σχέσεων», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Deutsche Welle.

Το BBC μεταδίδει βίντεο σχετικά με το πρόβλημα των πτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο.

«Παρόλο που οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από την ενίσχυση της αρμονίας, οι δύο χώρες εμπλέκονται σε συχνά εχθρικές συναντήσεις πάνω από το Αιγαίο. Πρόσφατα, η Ελλάδα έχει αρχίσει να ανησυχεί περισσότερο ότι η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση της γειτονικής χώρας για να αποκομίσει εδαφικά οφέλη», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου.

Ενθουσιώδη σχόλια συνοδεύουν την ανταπόκριση της Guardian με τον τίτλο «Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε “επαναστατική” επίσκεψη στην Ελλάδα». «Η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν έχει στόχο να αμβλύνει τις εντάσεις με τον ιστορικό εχθρό και να παρέχει συμβουλές στην αντιμετώπιση του χρέους.… Για τους περισσότερους Έλληνες, η προοπτική να τους απλώνει χείρα βοηθείας ο μακροχρόνιος εχθρός τους, ακόμα και λίγα χρόνια πριν,θα ήταν ασύλληπτη».

Εκτενή δημοσιεύματα εμφανίζονται και στον τουρκικό Τύπο. «Ο Τούρκος πρωθυπουργός ξεκινά επίσκεψη ορόσημο στην Ελλάδα», τιτλοφορείται σχετικό δημοσίευμα της Hurriyet. Ο Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ελλάδα που πλήττεται από κρίση, μετά από χρόνια εχθρότητας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την επίσκεψη Ερντογάν επανάσταση ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ισχυρίζεται ότι αποτελεί την έναρξη μιας νέας προσπάθειας στις διμερείς σχέσεις», επισημαίνει.

Άλλο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας τονίζει ότι ο κ. Παπανδρέου «παραμένει “ο Έλληνας ηγέτης που εμπιστεύονται περισσότερο” οι Τούρκοι ενώ ακόμα και τον όνομα Παπανδρέου αποτελεί λόγο για αισιοδοξία σχετικά με τις μελλοντικές σχέσεις». «Η επίσκεψη του Ερντογάν, ακόμα κι αν δεν έχει χειροπιαστά αποτελέσματα, θα είναι μεγάλο βήμα προς τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων», καταλήγει.

Η εφημερίδα Zaman φιλοξενεί εκτενέσταση συνέντευξη του κ. Παπανδρέου με τον τίτλο «Είναι ώρα να επενδύσουμε στην ειρήνη, όχι στα όπλα». http:Naftemporiki

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!