NEO MONTEΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ...

Πλήθος υπουργών και επιχειρηματιών θα συνοδεύουν τον Ερντογάν...
Στην Αθήνα φθάνει το μεσημέρι της Παρασκευής για επίσκεψη εργασίας ο Τούρκος πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από δέκα υπουργούς της κυβέρνησής του (που θα συμμετάσχουν με έλληνες ομολόγους τους στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χώρών) αλλά και από...
τούρκους επιχειρηματίες που θα μετάσχουν σε ελληνοτουρκικό επενδυτικό φόρουμ.

Ήδη βρίσκονται στην Αθήνα υπηρεσιακοί παράγοντες που προετοιμάζουν το έδαφος για συμφωνίες συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας στους τομείς της Οικονομίας, του Εμπορίου, των Εσωτερικών Υποθέσεων, των Εξωτερικών, της Εκπαίδευσης, των Επικοινωνιών, της Ενέργειας, του Τουρισμού και του Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός νέου μοντέλου συνεργασίας που θα οδηγήσει σε μια στενότερη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Τον τούρκο πρωθυπουργό θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος και αμέσως μετά θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ενώ θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Τ. Ερντογάν θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλινικο, και τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Οι κ.κ. Παπανδρέου και Ερντογάν θα κηρύξουν το απόγευμα της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Hilton, όπου θα διαμένει η τουρκική αντιπροσωπεία, την έναρξη της Ιδρυτικής Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος - Τουρκίας, η οποία αναμένεται να επισφραγισθεί με την υπογραφή σειράς συμφωνιών, ανάμεσα σε επιμέρους υπουργεία των δύο χωρών.

Η συνεδρίαση αυτή που εγκαινιάζει μια νέα μορφή συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες, θα ακολουθηθεί από την πραγματοποίηση Επιχειρηματικού Φόρουμ με τη συμμετοχή πολλών επιχειρηματιών από τις δυο πλευρές.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του τούρκου ομολόγου του σε εστιατόριο απέναντι από την Ακρόπολη.

Το πρωί του Σαββάτου, ο τούρκος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με έλληνες δημοσιογράφους, αργότερα θα συμφάγει με τη σύζυγό του και το πρωθυπουργικό ζεύγος της Ελλάδος σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη και στις 14.00 θα αναχωρήσει για την Άγκυρα.

Φόβους πως η επίσκεψη Ερντογάν θα συνοδευτεί από συμφωνίες για το Αιγαίο εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο ΣΥΝ αναφέρει ότι πάγια θέση της Αριστεράς είναι ο διάλογος έξω από τη ΝΑΤΟϊκή κηδεμονία.

Μέτρα ασφαλείας
Δρακόντεια μέτρα έχει προγραμματίσει η αστυνομία για την άφιξη και το χρόνο παραμονής του Τούρκου πρωθυπουργού, ενώ θα διατεθούν συνολικά περίπου 1.500 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες (Τροχαία, Ασφάλεια, Μέτρων Τάξης, ΜΑΤ ΕΚΑΜ κλπ).
Ήδη, φρουρούνται τα τέσσερα ξενοδοχεία στα οποία θα καταλύσουν ο Τούρκος πρωθυπουργός και τα περίπου 150 άτομα της αντιπροσωπείας υπουργών και επιχειρηματιών που τον συνοδεύουν.

Για κάθε μετακίνηση του κ. Ερντογάν θα διακόπτεται η κυκλοφορία, ενώ οι χώροι τους οποίους θα επισκεφθεί (Προεδρικό Μέγαρο, Μέγαρο Μαξίμου, Βουλή) θα επιτηρούνται από ισχυρές δυνάμεις, ενώ θα υπάρχουν ακόμα και ελεύθεροι σκοπευτές.

Ειδικά μέτρα θα ληφθούν και στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη και την αναχώρηση του Τούρκου πρωθυπουργού.

Τα μέτρα θα λήξουν μετά την αποχώρηση και των τελευταίων της τουρκικής αντιπροσωπείας.
skai.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!