H EΛΛΑΔΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ

Το παράδειγμα της χώρας μας είναι καθοριστικό για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε εμείς οι Έλληνες που τους λέμε να φθάσουν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ναι ας το πάρουν απόφαση. Έφθασαν την Ευρωπαϊκή Ένωση στα όρια της ομοσπονδιοποίησης ή μάλλον ενός νέου μοντέλου ομοσπονδίας που δεν έχει να κάνει με τις μέχρι τώρα ομοσπονδίες ανά τω κόσμω.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο χρόνος πέρασε. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα, ένα πρόβλημα που το φουσκώνουμε και λιγάκι ως Έλληνες που είμαστε, και τους έχουμε κάνει όλους ανάκατα. Και καλά κάναμε γιατί η Πορτογαλία για παράδειγμα είναι σε πιο δύνη θέση από εμάς και δεν κάνουν έτσι.
Εμείς οι Έλληνες λοιπόν λέμε στους υπόλοιπους εταίρους ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε την ….ολοκλήρωση. Να φτιάξουμε ταμείο αρωγής, να έχουμε κοινή οικονομική πολιτική, να ολοκληρώσουμε τον ευρωστρατό, να μπούνε γρήγορα και τα υπόλοιπα μέλη στο ευρώ και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στην Ένωση. Όλα αυτά έπρεπε να είχαν γίνει. Οι Αμερικάνοι και ο υπόλοιπος κόσμος δεν περιμένει εμάς του ευρωπαίους. Καλπάζει προς το συμφέρον του και σίγουρα δεν θα θέλαμε να δούμε για ακόμη μια φορά την Ευρώπη να σέρνεται σε έναν ακόμα άδικο πόλεμο, βλέπε Γιουγκοσλαβία ή Ιράκ.
Ας τελειώνουμε λοιπόν με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ας κάνουμε πράξη ειρηνικά την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης που κάποιοι προσπάθησαν με πολέμους να υλοποιήσουν.
Είναι η ευκαιρία μας. Είναι η ώρα της Ευρώπης.

Οι δημόσιοι και οι …σπάταλοι κωδικοί

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο Παπασπύρος βρήκε λέει κάτι κωδικούς, που αν του καταργήσει η κυβέρνηση, τότε θα είχαμε σημαντική περικοπή πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Το είπε στη κυβέρνηση και αυτοί δεν τον άκουσαν! Η απορία μας είναι απλή. Τόσο καιρό που βρίσκονται εκεί αυτοί οι κωδικοί γιατί δεν τα είπαν οι δημόσιοι υπάλληλοι και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν είναι στην υποχρέωση των δημοσίων υπαλλήλων να προειδοποιούν ή να καταγγέλλουν σπατάλες; Τόσο καιρό γιατί σιωπούσαν; Τώρα που έφθασε το αυγό στον …κ… τώρα θυμήθηκαν τους κωδικούς;
Βέβαια στο δημόσιο είναι γνωστό ότι όλοι …κοιτάνε τη δουλειά τους και δεν προτείνουν, δεν ανακατεύονται και γενικά προσπαθούν να περνούν σε χαμηλούς τόνους! Να λοιπόν τι πάθανε.
Βέβαια και η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη των ευθυνών της. Ο λόγος απλός. Άντε τόσα χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είπαν για τους …σπάταλους κωδικούς, αλλά τώρα που το αποκάλυψαν γιατί κύριοι της κυβέρνησης δεν κόβετε αυτούς τους κωδικούς; Γιατί;

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Γκρινιάζουμε και λέμε για τη διαφθορά στη χώρα μας. Για τα άδικα φορολογικά μέτρα. Για τη κρίση. Τα λέμε όλοι μεταξύ μας, στη δουλειά, στις παρέες, παντού. Είναι κοινό μυστικό τα φακελάκια των γιατρών, η φοροδιαφυγή των ταξιτζήδων, των λαϊκών αγορών, τα φακελάκια στην εφορία, στις άλλες υπηρεσίες, σχεδόν παντού σε όλη τη χώρα. Είναι κοινό μυστικό…
Γιατί γκρινιάζουμε; Αφού τα ξέρουμε γιατί δεν βάζουμε ένα χεράκι όλοι μας να βελτιωθεί η κατάσταση; Γιατί δεν σταματάμε να πληρώνουμε φακελάκια; Γιατί δεν τους καταγγέλλουμε; Γιατί οι ταξιτζήδες και οι λαϊκατζήδες διαμαρτύρονται για τις ταμειακές; Γιατί φοροδιαφεύγουν γιατροί, δικηγόροι και άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων.
Από την άλλη γιατί η κυβερνήσεις και οι κρατικοί υπάλληλοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Γιατί; Γιατί είμαστε Έλληνες και μας κυβερνάνε Έλληνες. Γι΄ αυτό το λόγο θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία τότε δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση.
Είμαστε μια χώρα που η οικονομία μας στηρίζεται στη ναυτιλία και στον τουρισμό. Μετρήστε πόσοι Έλληνες ασχολούνται με τον τουρισμό. Πόσοι είναι πραγματικοί επαγγελματίες και δεν μας ντροπιάζουν διεθνώς.
Μετρήστε πόσοι νέοι Έλληνες σπουδάζουν στις σχολές του Εμπορικού Ναυτικού για να στελεχώσουν τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου; Ελάχιστοι!
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Όταν αλλάξουμε νοοτροπία, τότε θα πάμε πολύ καλύτερα, αλλά νοοτροπία δεν μπορεί να αλλάξουν μόνο οι κυβερνώντες, πρέπει να αλλάξουμε όλοι μας, ο καθένας για τον εαυτό του. Τους κυβερνώντες εμείς τους βγάζουμε και είμαι δικοί μας, από εμάς προέρχονται.
Δείτε τους αγρότες. Στενάζει όλη η Ελλάδα από την κρίση και αυτοι τον χαβά τους. Κλείνουν τους δρόμους και παίρνουν στη κατηφόρα και άλλες επαγγελματικές τάξεις και την οικονομία της ίδιας τους της χώρας. Αυτά!
http:enohlitika

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!