ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΟΧΤΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

Οκτώ μεγάλοι διεθνή τραπεζικοί όμιλοι, διερευνώνται από την Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, για πρακτικές εξαπάτησης σε βάρος των Οίκων Αξιολόγησης. Οι οχτώ τράπεζες, με τη χρήση ψεύτικων στοιχείων που παρουσίαζαν στους οίκους για τους τίτλους που εξέδιδαν ή διαχειρίζονταν, αποσπούσαν καλύτερη βαθμολογία.

Οι έρευνες της Γενικής Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, στρέφονται κατά των τραπεζών: Deutsche Bank, Goldman Sachs. Morgan Stanley, UBS, Citigroup, Credit Suisse, Credit Agricole και Merrill Lynch.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για την έρευνα, οι τράπεζες αυτές κατηγορούνται ότι προσκόμισαν ψευδή στοιχεία στους οίκους αξιολόγησης με στόχο την καλύτερη αξιολόγηση τίτλων υποθήκης τους..

Οι οίκοι αξιολόγησης, που φέρονται να εξαπατήθηκαν είναι οι Standard and Poor’s, Fitch και Moody’s. Οι θετικές αξιολογήσεις των Οίκων που ήταν βασισμένες στα ψευδή στοιχεία που προσκόμισαν οι οχτώ τράπεζες, έγιναν αιτία οι επενδυτές να αγοράσουν συγκεκριμένους τίτλους των παραπάνω τραπεζών.

Τέλος, η Εποπτική Αρχή Χρηματιστηρίου των ΗΠΑ προχωράει, επίσης, σε έρευνα εις βάρος των Deutsche Bank και, Citigroup. Εκπρόσωποι των δύο αυτών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δεν θέλησαν να κάνουν σχόλιο επί του θέματος. http:HBnews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!