ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά μάλλον θα καταφέρει να γίνει αυτό που πασχίζει τόσα χρόνια: Απεργία και όχι αργία. Με τον 13ο και 14ο μισθό να κόβονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. λόγω οικονομικής κρίσης οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις απεργίες του Σαββάτου υπό τη σκιά των δυσβάσταχτων μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα (3/5)...

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία την Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, την ίδια ώρα με το ΠΑΜΕ, που όμως θα συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα.

Ποιοι απεργούν:

Νοσοκομειακοί γιατροί – μόνο με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, αφού η ΠΝΟ γνωστοποίησε τη συμμετοχή της στην απεργία.

Χειρόφρενο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ως τις 7 το πρωί.

24ωρη απεργία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων, που θα κοστίσει την λειτουργία του ΟΣΕ, όπου θα πραγματοποιήσει μόνο δρομολόγια κοινωνικών αναγκών.

Λουκέτο θα μπει στα καταστήματα, αφού φέτος η Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με την Κυριακή, καθιστώντας υποχρεωτική απεργία.

Ολα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ θα είναι κλειστά, εκτός αυτού του Αεροδρομίου, Ελ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει γενική 24ωρη απεργία στις 5 Μαϊου, όπου θα συμμετέχουν δικηγόροι, δημοσιογράφοι και γιατροί, ενώ επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες θα πραγματοποιήσουν από την Δευτέρα ως την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Μέσα στο γενικότερο απεργιακό κλίμα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κανόνισε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια για τη Δευτέρα (3/5), όπου αμέσως μετά θα γίνει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Μετά την συνάντηση, κατά πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει και επίσημα τα μέτρα που επιβλήθησαν προκειμένου να αλιεύσει η χώρα μας πάνω από 120 δισ. (ή ακόμα και 150 δισ., σύμφωνα με πηγές) από τον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Θα έχει προηγηθεί βέβαια η συνεδρίαση του Eurogroup όπου αναμένεται να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του πακέτου στήριξης της Ελλάδας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το τελικό “ΟΚ” θα δοθεί στις 7 ή 8 Μαϊου όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των μελών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. http://www.cosmo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!