ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

Συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε τον Πολωνό πρόεδρο


Συνετρίβη σήμερα το πρωί κοντά στο Σμολένσκ της Ρωσίας το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρόεδρο της Πολωνίας, Λεχ Καζίνσκι. Το τοπίο σχετικά με την τύχη των 132 επιβατών είναι θολό. Τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης έκαναν λόγο για τουλάχιστον 87 νεκρούς, ωστόσο, ο κυβερνήτης του Σμόλενσκ δήλωσε στην ρωσική τηλεόραση ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Το αεροσκάφος, ένα Τουπόλεφ 154, μετέφερε συνολικά 132 άτομα, μεταξύ των οποίων τον πρόεδρο της Πολωνίας και τη σύζυγό του.

«Το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε δέντρα, συνετρίβη και έπιασε φωτιά», δήλωσε ο Πασκόφσκι στην πολωνική τηλεόραση TVN24. «Στο αεροσκάφος επέβαιναν ο πρόεδρος, η σύζυγός του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ», πρόσθεσε.

Από το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας ανακοινώθηκε πως και ο πρόεδρος της ΚΤΠ επέβαινε στο αεροσκάφος.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ, το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέβερνι ήταν κλειστό λόγω της πυκνής ομίχλης, που επικρατούσε στην περιοχή, γι’ αυτό και έγινε σύσταση στον Πολωνό πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος είτε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, είτε στη Μόσχα.

Εκείνος αρνήθηκε και πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος στην περιφέρεια του Σμόλενσκ, λίγο έξω από την πόλη Πετσόρσκ. Η τέταρτη προσπάθεια ήταν και η μοιραία, καθώς το αεροσκάφος ακούμπησε κλαδιά δέντρων, κατέπεσε και ανεφλέγη περί τα 300-400 μέτρα από το διάδρομο προσγείωσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ «ενημερώθηκε αμέσως» για το δυστύχημα και ζήτησε από τον υπουργό Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Σοΐγκου να σπεύσει στο σημείο της καταστροφής, ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.

Η πολωνική αντιπροσωπεία επρόκειτο να πραγματοποιήσει τιμητική επίσκεψη στο μνημείο των θυμάτων της τραγωδία του Κατίν, όπου με εντολή του Ι.Στάλιν σφαγιάσθηκαν περίπου 4.000 Πολωνοί στρατιωτικοί.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!